İnebolulu öğrencilerden Müftülük ve Camii ziyareti

İnebolu Mehmet Bülent Özyürük Ortaokulu öğrencileri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İnebolu Müftülüğünü ve Yahya Paşa Camisi'ni ziyaret etti.

  • 873
İnebolulu öğrencilerden Müftülük ve Camii ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe Müftüsü Abdullah Bora, ziyarette yaptığı konuşmada, 1-7 Ekim tarihlerinin yaklaşık 25 yıldır Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını söyledi.

Hafta dolayısıyla camilerde yapılan etkinliklerle ilgili bilgi veren Bora, "Bazı camilerimizde mevlitler okunuyor, Kur'an ziyafetleri veriliyor. Okunan hatimler ölülerimize bağışlanıyor. Camilerin toplumumuzdaki yeri ile ilgili vaazlar veriliyor, hutbelerde de bunlara değiniyoruz." dedi.

Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret ettiğinde ilk iş olarak bir cami yaptırdığını ifade eden Bora şunları söyledi:

"Hazreti Peygamber bugün adına Mescidi Nebevi dediğimiz, peygamber mescidinin bir bölümünü eğitim faaliyetleri için ayırmış, hem de yatılı olarak. Belki dünyadaki ilk yatılı okuldur orası. Peygamberimizin arkadaşlarından bir grubun eğitim aldığı bir yer haline gelmiş. Orada işleri güçleri eğitim. O toplumun öğretmenleri, o toplumun manevi rehberleri oradan yetişmiş. Anlıyoruz ki cami sadece namaz kılma yeri değilmiş meğer. Aynı zamanda eğitim öğretim faaliyetlerinin de yapıldığı bir yermiş."

Öğrenciler daha sonra Yahya Paşa Camisi'ni ziyaret ederek cami imamı Fikret Efe'den bilgi aldı.

AA