Kantarcı "Kahraman ordumuz mazlumların ümididir"

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 601
Kantarcı &quotKahraman ordumuz mazlumların ümididir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başsavcı Kantarcı yazılı mesajında; "Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümünü milletçe kutlamanın haklı onur ve gururu içerisinde tüm kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

Çanakkale sadece bir deniz zaferi değildir. Milletlerin tarihlerinde büyük zaferleri vardır ama Çanakkale başlı başına bir zafer olmaktan öte bir süreçtir. Zira 103 yıl önce Çanakkale'de binlerce şehit pahasına dünyaya 'DUR' deyip, 'Çanakkale Geçilemez' dedirten ecdadın evlatları bugünde yine Türk-İslam coğrafyasını parçalayıp yok etmeye çalışan hain sürülerine karşı beka mücadelesini Afrin'de devam ettirerek tarih yazmaya devam ediyor. Afrin yolunda terörden kurtarılan bir köydeki anne 'geç kaldınız, nerelerdeydiniz, beş yıl önce neden gelmediniz' diye ağlarken mazlumların ümidi olan kahraman ordumuzun yazdığı destanı adeta dünyaya haykırıyor. Dün Çanakkale önüne yığmışlardı tüm silahlarını ve ordularını bugün sınırımızın hemen dibine Afrin'e, Münbiç'e. Binlerce Tır silah ve mühimmatlarla techiz ettikleri hain sürülerinin kurduğu tuzaklara karşı yine bu milletin evlatları kahramanca savaşmakta ve mazlumlara ümit olmaya devam etmektedir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine ithafen yazdığı şiirinde en veciz şekilde söylediği gibi; 'Âsım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.' Evet yurdumuzu, namusumuzu dün çiğnetmediğimiz gibi 15 Temmuzda da çinetmedik bugün ve yarında çiğnetmeyeceğiz.

Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Çanakkale şehitleri olmak üzere, gerek 15 Temmuz da gerekse dün olduğu gibi bugün de bayrağımızın dalgalandığı her yerde vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet, şükran  ve saygıyla anıyorum."