KASGEG'den Tahsin Babaş'a Teşekkür

KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Hüsnü Açıksöz'ün isminin Kuyudibi Caddesi'ndeki alana verilmesi ile ilgili olarak bir teşekkür mesajı yayınladı.

  • 445
KASGEG'den Tahsin Babaş'a Teşekkür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu geçtiğimiz günlerde Kastamonu basın hayatının önemli isimlerinden ve Kurtuluş Savaşı’nın Anadolu’daki basın bayraktarı Hüsnü Açıksöz’ün isminin Belediye Meclisinde alınan kararla Kuyudibi Caddesi’ndeki alana verilmesi ile ilgili olarak bir teşekkür mesajı yayınladı.

Küçükşabanoğlu mesajında; “Kastamonu basın tarihinde önemli bir yeri olan ve Kurtuluş Savaşı’nda yazılarıyla Anadolu’daki mücadelenin gözü kulağı olan Hüsnü Açıksöz’ü bizler değerli  hocamız Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eski sayesinde tanıdık. Kendisinin yönlendirmesiyle Hüsnü Açıksöz'ün İstanbul Feriköy’deki mezarını geçen yıl KASGEG heyeti olarak ziyaret ettik. O gün bize Mustafa Eski hocamız Kastamonu’dan ilk kez bir heyetin Hüsnü Açıksöz’ün mezarına böyle bir ziyareti gerçekleştirdiğini söylemişti. Bu senede Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte daha kalabalık bir heyetle Hüsnü Açıksöz’ü mezarı başında andık. Bizler gençler olarak memleketimizin gelişimi için çalışırken aynı zamanda tarihine de sahip çıkıyoruz. O  günden itibaren Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte Hüsnü Açıksöz’ün daha çok anlatılması adına çalışmalarımıza başladık ve geçen sene gerçekleştirdiğimiz ilk ziyaretten bu yana Hüsnü Açıksöz isminin Kastamonu’da bir alana verilmesini dile getirmiştik. Bu yönde çalışmalarımızı ilgililer ile de paylaştık. Geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi’nde alınan kararla Hüsnü Açıksöz isminin Belediye Başkanımız ve Meclis Üyelerimiz tarafından Kuyudibi Caddesi’ndeki alana verilmiş olmasından dolayı çok memnun olduk. Belediye Başkanımız Tahsin Babaş'a ve tüm Belediye Meclis Üyelerimize bu vesileyle teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Hüsnü Açıksöz ismini bizlere unutturmayan ve en iyi şekilde yaşatan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’ne de teşekkür ediyorum. Mustafa Eski hocamızın yönlendirmesi sonucu geç kalınmış bir vefa borcunu bu memleket için en çok çalışmış isimlerden biri olan  Hüsnü Açıksöz’e  bu sayede hep birlikte ödemiş olduk” dedi.

“BAĞIMSIZ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU OLARAK KASTAMONU İÇİN ATILAN HER DOĞRU ADIMIN YANINDAYIZ” 

Küçükşabanoğlu bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olarak Kastamonu adına her platformda çalışmaya devam edeceklerinin altını çizerek gündeme getirdikleri her konunun da takipçisi olacaklarını kaydetti. Küçükşabanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz ay Kastamonuluların hayallerini yazdıkları “Kastamonu İçin Bir Hayalim Var”  proje dosyasını Belediye Başkanımız  Sayın Tahsin Babaş’a ve ilgili kurumlara teslim ettik. Başkanımızın Hüsnü Açıksöz’ün isminin bir alana verilmesini gerçekleştirdiği gibi Kastamonu Televizyonunun kurulması, şehir içi ulaşımındaki sorunların aşılması gibi Kastamonu halkının isteklerini de yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Biz tarafsız bir sivil toplum kuruluşu olarak başarılı çalışmaları her zaman alkışlarız. KASGEG olarak önceliğimiz her zaman belirttiğimiz gibi Kastamonu’dur. Kastamonu’nun yararına olan her çalışmanın yanındayız.''