KASMİB'den Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ziyaret

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) personelleri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ziyaret edildi.

  • 2775
KASMİB'den Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı ve KASMİB Müdürü Adnan Tot ile beraberindeki Birlik teknik personelleri tarafından, KASMİB bünyesinde yürütülen Ambalaj Atıkları Yönetimi hizmetleri kapsamında Katı Atık Ön İşlem Tesisi kurulması ve aynı konuya ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ve tahsis izinleri ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görüşmeler gerçekleştirildi.

İlk olarak Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Sıfır Atık ve Atık İşleme Dairesi Evsel Atıklar Proje Şube Müdürü Demet Erdoğan ve Çevre Mühendisi Uğur Şükrü Bıyıklıoğlu ziyaret edildi. Görüşmede, Ambalaj Atıklarının Yönetimi ve Sıfır Atık Projesi hakkında bilgi alınarak, devam eden projeler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca yapılan görüşmelerde ambalaj atıklarının ve genel anlamda tüm atıkların geri dönüştürülmesinin Türkiye ve yeni nesiller için önemi üzerinde duruldu.

Bakanlık ziyareti kapsamında, ayrıca Birlik çalışanları tarafından Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Mehrali Ecer'de makamında ziyaret edildi. Genel Müdür Ecer’e KASMİB Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi’ne verdiği destekten dolayı teşekkür edilerek KASMİB tarafından yürütülen diğer projeler ve çalışmalar anlatıldı. KASMİB tarafından yürütülen çalışmaların destekçisi olacaklarını vurgulayan Ecer, gerçekleştirilen ziyaretten memnun kaldığını ifade etti.

Ayrıca KASMİB Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde değerlendirme komitesinde görev yapan personellerle görüşülerek proje hakkında değerlendirmeler yapıldı.