Kastamonu Belediyesi, Engellileri Unutmadı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye hediye etti.

  • 551
Kastamonu Belediyesi, Engellileri Unutmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU BELEDİYESİ, ENGELLİLERİ UNUTMADI

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye hediye etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ihtiyaç sahibi engelli vatandaşları unutmayan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 10 adet aldığı akülü tekerlekli sandalyeleri engelli vatandaşlara teslim etti. Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesinde düzenlenen törende konuşan Başkan Babaş, engelsiz bir yaşam ve engelsiz bir Kastamonu için mücadele verdiklerini belirterek, “İnşallah hep birilikte, bütün engelleri aşarız. Yapacağımız projelerle de engelli kardeşlerimizi Kastamonu şehrinde hiçbir engele takılmadan birlikte beraber yaşamak istiyoruz. Türkiye’de yüzde 12,9 engelli kardeşimiz var. Bu büyük bir rakam… Bu nedenle artık engelli problemini çözmemiz ve ciddiye almamız lazım. Bunu hem yerel yönetimler olsun hem de hükümet olsun bu projeleri gerçekleştirmek zorundayız. Engelliler her yere ulaşabilmelidir. Her alanda her yerde engellilerimizin karşılaştıkları büyük sorunlar var. Biz bu sorunları biliyoruz ve bu sorunlar için de ciddi çalışmalar yapıyoruz. Özellikle de binaların A sınıfı bina olması için proje bazından başlayarak çalışmaları takip ediyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu’na da teşekkür eden Başkan Babaş, derneğin faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve çok başarılı bulduğunu ifade ederek, “Özveri ile bir bütünlük içerisinde çalışıyorlar. Ben de onlara destek oluyorum” diye konuştu.

Tahsin Babaş engelli vatandaşları böylesine önemli bir günlerinden yalnız bırakmadıklarını ve imkanlar doğrultusunda Kastamonu Belediyesi olarak aldıkları 10 adet akülü tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu ise, Kastamonu Belediyesine ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a teşekkür etti.

Öte yandan Kastamonu Belediye Meclisi de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 10 adet akülü tekerlekli sandalye alarak ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara dağıtacaklarının sözünü verdi.