Kastamonu'da, 15 Temmuz anma etkinliği

Kastamonu'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

  • 637
Kastamonu'da, 15 Temmuz anma etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 4'üncü yılında Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar şehitler için dua etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son zamanlarda yaşadığı gelişme ve büyümenin dış güçleri ve bunlarla bağlantısı olanları rahatsız ettiğini belirtti.

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile Çanakkale ruhunun yeniden canlandığını anlatan Çakır, "Milletimiz vatanını, bayrağını ve demokrasisini savunmak üzere kadını, erkeği, yaşlısı ve genciyle meydanlara inmiş, hainlerin doğrulttuğu silahlara göğüsünü siper etmiş, tanklara bedeniyle dur demiştir." dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise 15 Temmuz'da Türk milletinin canı pahasına demokrasiye sahip çıktığını ifade ederek, "Milletin seçtiği Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunan, milletin silahlarını millete doğrultup masum vatandaşlarımızı şehit eden bir hainlikle karşılaştık." diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt da Türk milletinin 15 Temmuz'da büyük bir kahramanlık gösterdiğini kaydederek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Tarihçi yazar Erdal Arslan tarafından 15 Temmuz konulu konuşmanın ardından İl Müftülüğü ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından Olukbaşı mevkisinden başlayan Sancak koşusu Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlandı. Vali Çakır, sporcular tarafından verilen sancağı öperek teslim aldı.