Kastamonu'da 4. Geleneksel Engelsiz Spor ve Dans Şenliği düzenlendi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin engellilerle dans ettiği şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

  • 586
Kastamonu'da 4. Geleneksel Engelsiz Spor ve Dans Şenliği düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunca 4. Geleneksel Engelsiz Spor ve Dans Şenliği düzenlendi.

Yüksekokulda düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileri, bandajla gözlerini kapatıp katılımcılarla goalball oynadı. Engelli bireylerle halay çeken, dans eden öğrenciler hem kendileri eğlendi, hem konukları eğlendirdi.

Bazı öğrenciler de farkındalık oluşturmak adına, otizm ve down sendromu konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Aslı Honça yaptığı açıklamada, festivalin dördüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şenliğe yoğun bir katılım olduğunu anlatan Honça, şunları kaydetti:

"Bu etkinlik engelliler için beden eğitimi ve spor dersi kapsamında üniversite öğrencilerinin farkındalığının artırılması için yapıldı. Şehirdeki sivil toplum kuruluşlarını, engellilerle ilgili dernekleri, kolejleri, bütün okulları davet ettik. Yoğun bir katılım olduğu için oldukça mutluyuz. Etkinlikte eğitsel oyunlar oynandı, boyama yapıldı, goalball oynandı, dans ettik, zumba etkinliğimiz vardı. Oturarak voleybol oynadılar. Kondisyon parkurları kurduk. Çeşitli etkinlikler yaptık."

Spor yöneticiliği 3. sınıf öğrencisi Özkan Çırakoğlu ise etkinliğe katılan engelli öğrencilere teşekkür etti. Çırakoğlu, engellilerin mutlu olmasını ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

Etkinliğe katılan üniversite öğrencilerinden Gamze Karasu da "Çok kısa bir süre de olsa çok eğlendik. Dans ettik, güzel bir gün geçirdik." dedi.

Oyunlarda birbirlerine eşlik ettiklerini dile getiren Sena Rukancı, güzel bir etkinlik geçirdiklerini anlattı.