Kastamonu'da Çanakkale Deniz Zaferi kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla Kastamonu'da tören ve etkinlikler gerçekleştirildi.

  • 774
Kastamonu'da Çanakkale Deniz Zaferi kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da Şehitler Anıtı'ndaki program, şehitliğe çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışıyla başladı.

Vali Yaşar Karadeniz, Şehitlik defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, Çanakkale'de büyük bir kahramanlık örneği gösterildiğini söyledi.

Türk ordusunun Çanakkale'de olduğu gibi Afrin'de de siperlerde olduğuna işaret eden Karadeniz, "Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve huzuru için bu kez vatan sınırlarının dışında mücadele ediyorsunuz. Böylece milletimize yönelik tehditleri daha ülke sınırlarına girmeden bertaraf etme mücadelesi içindesiniz. Biz biliyoruz ki tıpkı 18 Mart 1915'te olduğu gibi zafer yine yakındır ve bizim olacaktır. Aziz şehitlerimiz emanetleriniz milletimizin güvencesindedir. Onlar milletimizin emanetleridir. Bizler sadece sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Sizler rahat uyuyunuz. Huzurlarınızda saygı ile eğiliyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından şehit kabirlerinin başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Kastamonu Belediyesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi ve Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan asker anısına fidan dikildi.

Törenin ardından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program izlendi.