Kastamonu'da Hız Limitine Yeni Düzenleme

Kastamonu İl Trafik Komisyonu şehir içi hız limitlerinde değişikliğe gidileceğini bildirdi.

  • 3193
Kastamonu'da Hız Limitine Yeni Düzenleme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karayolları Trafik Kanunu kapsamında motorlu araçların şehir içi belirlenen 50 km’lik hız limitlerinde yeniden düzenleme yapılacağı açıklandı. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alarak yeniden bir düzenlemeye gidileceğini ifade etti.

Araç sahiplerinin Kastamonu’da 50 km’lik olan hız limitine olan tepkisine Kastamonu İl Trafik Komisyonu kayıtsız kalmadı. Gelişen teknolojiye bağlı olarak araçlarda artan donanım özelliklerine bağlı olarak yetersiz kalan ve ceza yemek zorunda kalan sürücüler tarafından büyük tepkiye yol açan 50 km’lik hız limitinin yeniden belirlenmesi amacıyla çalışma yapılmasına karar verildi. Şehir içi hız limitinin yeniden belirlenmesi için kapsamlı çalışma yapacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, hız limitinin yeniden belirlenmesi amacıyla alt komisyon kuracaklarını dile getirerek: “Kastamonu şehir merkezinde sürücülerimiz tarafından da eleştirilere konu olan 50 km’lik hız limitinde çalışma yapacağız. Şu an için bir şey söylemek erken diye düşünüyorum. Hız limitinin yeniden belirlenmesi için alt komisyon kuracağız ve hem yaya güvenliği hem de araç güvenliği açısından alt komisyonda karar alarak uygulamaya koyacağız” dedi.

Bütün seçenekleri değerlendireceklerini kaydeden Başkan Babaş, Kastamonu şehir içerisinde yapımı devam eden yol, kavşak, otopark çalışmalarının tamamlanmasıyla trafik akışında oluşacak yeni düzenlemenin kaçınılmaz olacağını söyledi.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)