Kastamonu'da UMKE değerlendirme toplantısı

Kastamonu'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) değerlendirme toplantısı yapıldı.

  • 581
Kastamonu'da UMKE değerlendirme toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünün konferans salonunda yapılan toplantıda, UMKE'nin katıldığı arama-kurtarma faaliyetleri, görev dağılımı ve 24-27 Nisan'da Abana ilçesinde gerçekleştirilen 9. Bölge Eğitim ve Tatbikat Kampı görüşüldü.

Acil Sağlık, Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Özgür Yılmaz, yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının "gönüllüler ordusu" UMKE'nin Kastamonu'da çok güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Ekibin, karşısına çıktığı vakaların çözümü konusunda özveriyle çalıştığını anlata Yılmaz, "İlimizde UMKE ailesi olarak karşımıza çıkan vakaları başarıyla tamamladık. Önemli görevlerde aldığımız sağlık tedbirleri sayesinde çalışmalarımızı alnımızın akıyla geride bıraktık. Bu emekler hepimizin, özellikle birim sorumlularımızın ve sizlerin desteğiyle oldu. Çalışmalarınızdaki başarıların artarak devam etmesini diliyorum." diye konuştu.

Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Hakkı Demir ise, Kastamonu UMKE'nin imza attığın eğitim ve tatbikat ile katıldığı görevlerdeki başarılarıyla dikkati çektiğini kaydetti.öz

Fiziki ve teknik açıdan UMKE'yi geliştirme gayretinde olduklarına dikkati çeken Demir, şöyle devam etti:

"Kastamonu'da UMKE'yi her anlamda geliştirme adına çalışmalarımızı sürdürüyor, projelerimizi geliştiriyoruz. Elbetteki eksiklerimiz var ama bunların giderilmesi için çalışıyoruz. Sizlerden isteğimiz, bu işe gönül verdiyseniz gereken araştırmaları yaparak ve kendinizi geliştirmeniz. Özellikle birim sorumlularımız çok istekli, fedakarca ve UMKE'ye yakışır bir şekilde çalışıyorlar. Arkadaşlarımızı takip ettikçe bunun gururunu yaşıyoruz. Ülkemiz genelinde Kastamonu UMKE'nin faaliyetlerinin dikkati çekmesi bizleri ayrıca gururlandırıyor."

Kastamonu UMKE sorumlusu Paramedik Oğuzhan Bozoğlu da kentte 2008 yılında kurulan UMKE'nin bugün, 110 gönüllüsüyle ilçeleri de kapsayacak bir çalışma ağının olduğunu dile getirdi.