Kastamonu'dan bir yıldız daha kayıyor

PTT Başmüdürü Aysel Varlıker Burdur'a atandı.

  • 3160
Kastamonu'dan bir yıldız daha kayıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazeteci Ahmet İnanlı yaptığı açıklamada; “Bayandı ama mükemmel bir idareci ve bürokrattı. Üzüldüm Kastamonu gibi bir yerden gittiği için. Seviniyorum memleketine yakın bir yerde görev yapacağı için. Gelişi sessiz ve derindendi fakat gidişi biraz gürültülü ve buruk olacağından kuşku yok çünkü hem Kastamonu’da hem teşkilatında son derece sevilip sayılan biri idi” dedi. 

Tüm gelişlerde yaşandığı gibi tüm gitme eylemlerinde de pek çok anlamlar yaşandığını belirten İnanlı; “Bunlar ruhsal boyutta eylemin kendi içinde barındırdığı güçten köken alarak ruhsal tekamülümüzde bize artı değerler kazandırır. Müdürlük, bu bağlamda değerlendirildiğinde insana hakikaten büyük deneyimler kazandırır. Başmüdür Hanımın önümüzdeki günlerde teşkilatına ve kent genelindeki veda ziyaretlerinde mutlaka bir konuşma yapacak ve bu konuşmanın bana göre anlamı büyük olacak, çünkü onun konuşması doyumlu, bilgilendirici, etkileyici ve duygulu olacağından kuşku yok.”

Veda etmeden önce onu Kastamonu’ya yaptığı başarılı ve özverili hizmetlerinden dolayı alkışlamaktan bazı insanların elleri ısınacak ve ısınmalı diyen İnanlı; “4 yıla yakın bir süreden beri onun Kastamonu PTT’sinin başına geçtiği günden bu tarafa kurumda çığır açması, birlik ve beraberliği pekiştirmesi, az elemanlı çok iş prensibini uygulaması PTT’yi Kastamonu’da en iyi bir şekilde temsil etmesi harika idi. Zaten Başmüdür hanımın bunca yıl bu makamda kalmasını sağlayan ve şimdi ayrılmasına neden olan tek unsur onun başarılı hizmet vermesi başı dik alnı açık olan orijinal tavır ve tarzı idi.

Özgür ve kendisine güvenen insanlar hep böyledir. Konuşurlar veya yazarlar. Konuşanlar lider, yazanlar ise şair ruhludur. Şair ruhlu yazarlar bu ortamlarda uzun süre kalmaya katlanamazlar. Lider olanlar ise sanki böylesine ortamlarda mücadele edip çalışmak için yaratılmışlardır. Bürokratların içinde bu tarz sıra dışı pek az insan vardır. Bürokratların lider ve şair olanları bazıları için hakikaten anlaşılması zor insan olabilirler. Bu tarz insanlardan hoşlanmayanlara saygı duymak gerekir. Hiç birimiz diğerini tam olarak benimsemek mecburiyetinde değilizdir. Her yiğidin ayrı bir yoğurt yeme tarzı vardır. Veda edecek olan Başmüdürümüz Aysel Varlıker’de sıradan bir insan ama sıra dışı bir bayan olmasına rağmen ben ona yiğit biriydi diyeceğim. Böyleleri lider ve şair ruhlu oldukları için kimsenin hizmetkarı olmazlar.

PTT Kastamonu Başmüdürü Aysel Varlıker’de kimsenin hizmetkarı olmadı ve kimseden aman dilemedi sadece ve sadece işini ve Devletini düşünerek görevini yapmanın mutluluk ve huzurunu yaşadı. Görevi sırasında kimseden korkmadığını defalarca gösterdi. Bu tavır siyasetle/politikacılarla uyuşmayan pek çok problemi içinde barındırır gibi gözükse de onlarla da en iyi şekilde uyum içinde idi. Bürokrasi ve siyaset ‘Başkasına tutunma sendromu’ içinde olanları çok sever. Onlar kendilerine karşı hayır diyenlerden hoşlanmazlar. Kişilik sahibi insanlar ve makamlarının haysiyetini her şeyin üstünde tutanlar; onların adaletten uzak istekleri karşısında el pençe divan durmayı kabullenmezler. Kim ne derse desin bunca yıl hizmet vermiş onurlu ve şerefli bir insanın ayrılışı aslında böyle olmamalıydı çünkü Kastamonu ve Kastamonu’lu onu seviyor bu memleketin daha onun hizmetine ihtiyacı olduğunu vurguluyordu. Onun ilk geldiği günden itibaren mecbur kalmayınca kırmadan dökmeden incitmeden amirlik sergilemesi her türlü taktirin üstündedir.

Şerefli ve idealist insanlar ancak buralarda yani Kastamonu gibi kozmopolit yerlerde hizmet ederek mutlu olabilirlerdi. Aysel Varlıker’de öyleydi. Çünkü onun için başka ciddi mutluluk kaynağı yoktu zaten mutluydu’da. Bunu kimse inkar edemez. Herkes evinde mışıl mışıl uyurken bu insan gerektiğinde gece yarılarına kadar Başmüdürlük makamında çalışmalarına devam etti. Uykusuz ve yorgun gece geçirdi. PTT’nin Kastamonu’da bu kadar çok başarılı olmasının altta yatan en önemli nedenlerinden birisi de yapılan özverili hizmetlerdir. Onun zamanında Kastamonu ili ve ilçeleriyle kentin tarihinde hiç görmediği kadar ciddi PTT yatırımları gördü. Hatta Cumhuriyet tarihinin en ciddi yatırımları bu dönemde hizmete girdi denilebilir. Bunları Kastamonu’da yaşamakta olan halkımızda tüm açıklığıyla net olarak gördü.. Bunların sayılması kolay değildir.

Hangi birini yazalım…? Velhasıl Kastamonu PTT Başmüdürlüğü geçmiş tarihinde hiç bu kadar ciddi ve güçlü bir şekilde yönetilmedi. Çünkü herkes onun adaletli bir şekilde davrandığı konusunda asla bir şüpheye kapılmadı. Ona teşekkür etmek bir büyüklüktür. Ben memleketim Kastamonu adına PTT çalışanları adına ona sonsuz teşekkür ediyorum çünkü o bunu çoktan hakediyor. Gerçi onda öyle bir özellik var ki kendisi teşekkür almak için hizmet etmediklerini her defasında tekrarlayıp durduğunu biliyorum. Bende diyorum ki lider ruhlu müdürler veya yöneticiler teşekkür almak için çalışmazlar. Onlar gerçekten böyle davranmanın doğru ve gerekli olduğu düşüncesiyle çalışırlar. Samimi ve içten çalışmanın hizmet etmenin verdiği iç huzur onlara yeter. Onlar için bu durum ülkeye ve bulunduğu memlekete artı değer kazandırma çalışmasıdır. 'Gelen gideni aratır' atasözü bir kez daha gerçeğe yakın gibi duruyor. İnşallah biz yanılmış oluruz.

Burdur iline gidecek olan PTT Başmüdürü Aysel Varlıker ise adaletinin keskinliği ve disiplini ile Kastamonu’da efsaneleşti diyebilirim. Gelecek olan ise çok çalışmaya mecbur olduğunu bilerek gelmeli bu memlekete. Onun yanlış yapma lüksü de bulunmayacak. Uzun lafın kısası Sevgili Başmüdür Aysel Varlıker bu insanların yüreklerinin en kıdemli köşesinde kalmaya devam edeceksin. Kimseye makamlar kalıcı değildir. Yeni gelen müdüre de kalıcı olmayacak. Fakat yeni gelen müdürün, kendisini sevdirmek ve başarılı olmak için çok mücadele etmesi gerekecek. Ama şunu demeden edemeyeceğim Kim olursa olsun Başmüdür Aysel Varlıker kadar çalışabileceğine, personelinin arkasında durabileceğine ve hizmet üretebileceğine inanmak istiyorum İnşaallah yanıltır beni..

Sana Hoşça kal diyorum şimdiki Kastamonu 15 gün sonraki Burdur PTT Başmüdürü Aysel Varlıker. Yeni görev yerinde de Kastamonu’yu unutmayacağını biliyor orada da aynı şekilde üstün vasıflar içinde hizmet edeceğine inanıyorum. Başka ne diyeyim ki güle güle git saygıdeğer insan Aysel Varlıker.  Allah Yar ve Yardımcın olsun. Başarıların daim olsun kal sağlıcakla.”

Ahmet İNANLI (inajans)