"Kastamonu Havalimanı çok sıkıntılı bir sürece girmiştir"

KASİAD Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Katar, Kastamonu Havalimanı ile ilgili açıklamada bulundu.

  • 2180
&quotKastamonu Havalimanı çok sıkıntılı bir sürece girmiştir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Katar yaptığı açıklamada; "Son günlerde Türk Hava Yolları’nın Kastamonu Havalimanı’ndaki uçuşları 6.kez ertelemesi ile ilgili Kastamonu gündeminde hararetli tartışmalar yaşanmaya başlandı.

Konu ile ilgili KASİAD olarak 2 yıldır ısrarla açıklamalar yaptık, yetkilileri göreve davet ettik. Bize göre uçuşların ertelenmesi Covid-19 süreciyle ilgili değil, öyle olsa Türk Hava Yolları yurtiçinde 40 noktaya uçuşları tekrar başlatmazdı.

Şu an itibariyle 4 yurt içi noktasına uçuş yok. Bunlardan biri Kastamonu Havalimanı’dır. 28 Mart’tan bu yana Kastamonu Havalimanı’na uçak inmemiştir. Üzülerek ifade etmek zorundayım ki; Kastamonu Havalimanı çok sıkıntılı bir sürece girmiş bulunmaktadır. Bu açıklamayı yapmadan önce kısa bir arşiv taraması yaparak geçmişte havalimanı ile ilgili yapmış olduğumuz açıklamaları inceledim. Gördüm ki gelen fırtınayı çok önceden dile getirmemize rağmen 
maalesef dikkate alınmamışız. Havalimanı sefer sayılarındaki düzensizliğin giderilmesi noktasında 7 kez basına açıklama bulunduk. Bu düzensizlik havayolunu tercih eden yolcuların Kastamonu'ya ulaşmalarında havayolunu gündemden çıkarmalarına sebep oldu. Biz tüm bunlara, konuyu gündemden düşürme çabalarına rağmen ulaşım noktasında Kastamonu’da havalimanın en öncelikli konulardan biri olduğunu sürekli ifade ettik. Hatta Kastamonu’da bir Platform kurulması ve bu platformun önceliğinin Kastamonu Havalimanı olması gerektiğini defalarca söyledik. Genel Başkanımız Sn. Ayhan Aslan, başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili 4 bakanımıza Havalimanındaki durumu izah eden ve taleplerimizi içeren mektubunu bundan 1,5 yıl önce 05.12.2018 tarihinde ulaştırdı. Havalimanı’na ilave seferler düzenlememesi durumunda havalimanın kapanacağını ifade ettiğimizde yolcu sayısının yetersiz olacağı yönünde eleştiriler geldi. Buna karşılık Genel Başkanımız 1 yıllık bilet taahhüdü verdi. Böyle güçlü bir destek bile Kastamonu'da görmezden gelindi. Kastamonu Havalimanı ile ilgili yapılacak ne varsa KASİAD camiası olarak dile getirmeye, somut adımlar atmaya gayret gösterdik. Geldiğimiz noktada ne yazık ki kaygılarımızın haklı çıktığını ve Havalimanı’nın uçuş yapılamaz duruma geldiğini görüyoruz.

Buradan sormak istiyorum. Neden Kastamonu Havalimanı?

Madem Kastamonu Havalimanı’nda uçuşların başlaması noktasında eksiklikler var. Neden bu eksiklikler giderilmiyor.

İstanbul’da yaklaşık 1 milyon Kastamonulu varken, zaten sadece tek uçuş İstanbul’a ve günde bir seferken daha Kastamonu’dan ne isteniyor?

Açıkça söylüyorum, Kastamonu Havalimanı üvey evlat olmasın. Bu zamana kadar yapılan açıklamalarımız dikkate alınmamış, attığımız adımlar karşılık bulmamış olabilir. Bundan sonrası için daha geç olmadan; Kastamonu Havalimanı’nda uçuşlar başlatılarak yanlıştan geri dönülmelidir. Gelin hep beraber bir araya gelip Kastamonu Havalimanımızı kurtaralım. Bu mesele çözülmediği müddetçe yarın hepimiz sıkıntısını çekeriz. Yarın daha büyük sıkıntı çekmemek için bugünden önlemimizi almamız gerekiyor. Yarın havalimanımız kapandığı zaman sokaklara çıkıp “Havalimanımızı kapattırmayız” diye bağırmamız hiç bir anlam ifade etmez, sadece slogan atmış oluruz. Bunun için tüm Kastamonu'yu bugünden tekrar göreve çağırıyorum."