Kastamonu kadınları farkındalık oluşturmaya devam ediyor

Kastamonu kadınları, sosyal medya aracılığı ile oluşturdukları birliği sosyal hayata da aktarmaya başladılar.

  • 1338
Kastamonu kadınları farkındalık oluşturmaya devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu kadınları, sosyal medyada başlayan farkındalık çalışmaları kapsamında temmuz ayından bu yana aralıklarla kitap okuma etkinlikleri düzenliyorlardı. Bu etkinlik ülke genelinde de oldukça ses getirdi. Bir çok sosyal medya hesabında paylaşıldı ve örnek alındı.

Kış döneminin gelmesi, havaların erken kararması, kapalı mekan bulma zorluğu gibi nedenlerle okuma etkinliği zaman zaman sekteye uğrasa da yapılmaya devam ediyor. Etkinliğe her geçen gün farklı farklı insanlar katılıyor.

Bu haftaki okuma etkinliği öncesinde yeni bir farkındalık çalışması yapıldı. Bu kez kadınlar kendi elleri ile "Anneler öğrensin çocuklar mutlu olsun çocuklar gülsün diye oyuncak yapmak için harekete geçtiler. Karne günü öncesinde çocuklarını kendi elleriyle yaptıkları oyuncaklarla mutlu etmek istediler. Daha ileriki zamanlar da da bu projeyi büyütmeye ve daha çok çocuğu oyuncakla buluşturmaya niyetliyiz" dediler. 

Kastamonu kadınlar grubunu kuran ve bu tür organizasyonlarda öncülük yapmaya çalışan Ayşegül Soylu Muslu "Bugün harika bir gün geçirdik. Günlerden dayanışma, günlerden birlik, günlerden mutluluk idi. Hem oyuncak yapmayı öğrendik hem kitap okuduk hem sohbet ettik gülüstük, hem alış veriş yaptık, hem de yedik içtik.

Kastamonu kadınları olarak çocuklarımız icin anne eli değmis organik oyuncak yapmayı istedik ve öğrendik. Çocuklar gülsün diye çocuklar mutlu olsun diye ... İstiyoruz ki hiç bir çocuk oyuncaksız kalmasın. Bu etkinlikte bize öğreticilik yapan Sema Müjgan Kadiroğlu Yıldız'a, fikir annesi Sermin Seydioğlu'na, gazetede yazdığı yazı ile sesimizi duyuran Fatma Bölükbaş'a, buyrun biz misafir edelim diyerek bizzat mekanına davet eden, bize özel ve sıcacık bir oda hazırlayan tüm personeli ile kapılarını ardına kadar açan ve etkinlik sonrası ikramlarıyla bizi hem çok mutlu hem çok mahçup eden Penbe Han işletmecisi Filiz Özgen Hanım'a minnettarız. Ve elbet katılımcı tüm Kastamonu kadınlarına... Öğrenmeyi seven ve hadi deyince koşup gelen beni hiç yalnız ve yarı yolda bırakmayan sevgili grupdaslarıma, varlıklarıyla bizi hep güçlü kılan ve hayata hep umutla bakma nedenimiz olan, biz oyuncak yaparken bize şarkılar söyleyen çocuklarımıza ... Sonsuz teşekkürler...  " dedi.