Kastamonu Milli İrade Platformu'ndan TBMM'ye ziyaret

Kastamonu'da 46 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Kastamonu Milli İrade Platformu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

  • 5184
Kastamonu Milli İrade Platformu'ndan TBMM'ye ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Milli İrade Platformu adına açıklamada bulunan İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da ciddi direniş ve protestolar olduğunu kaydetti. Ankara’da ziyaret ettikleri bütün milletvekillerine ve bütün devlet protokollüne gösterdikleri duyarlı davranışları için teşekkür eden Köse, “15 Temmuz’da hiçbirimizin görmeyi arzu etmediği bir darbe girişimine şahit olduk. Sivil toplum kuruluşlarımız bir fiil darbenin karşısında bulundular. Bizde, Kastamonu’da faaliyet gösteren 46 sivil toplum kuruluşu olarak bu süreçte çeşitli toplantılar yaptık. Devletimizin yanında bir yer aldık. Aldığımız kararlar neticesinde Ankara’da ziyaretlerde bulunduk. Ziyarette bulunduğumuz Kastamonulu milletvekillerimiz Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir’e ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Milli İradenin olduğu bir Türkiye istediklerini vurgulayan Fatih Köse, “Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, darbe sevenlere karşı, darbe savar olmak için direniş meydanlarında nöbet başındayız. Biz, hakkaniyetten yanayız. Hakkaniyetten yana olduğumuz için darbe savar olma kararlılığımız inat ve ısrarla devam ediyor. Milli irade hırsızı karanlık senaristler ve onların tetikçileri iyi bilsinler ki, bizler emeğimizi ve ekmeğimizi küçülten, özgürlüğümüzü kısıtlayan, milletin değerlerini yok sayan her çeşit darbe girişimlerinin karşıyız. Karanlık ilişkilerinizle, demokrasimizi yıkmak, özgürlüklerimizi yok etmek istediğinizi biliyoruz” diye konuştu.

Türk milletinin huzuru, refahı, özgürlüğü herkesten daha fazla hak ettiğini savunan Köse, “Darbecileri, darbe planı yapanları savunan, bizden ayrımlarıyla onları koruyan yargı değil, çetelerden, darbecilerden hesap soran bir yargı istiyoruz. Halkımızın aklıselimine ve sağduyusuna güveniyoruz” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’un Türkiye’yi yok etmek, tarihten silmek isteyenlere karşı direniş abidelerinin tarihi ve yeniden dirilişinin adı olduğunu ifade eden Köse, şöyle konuştu:
“Bize karşı açılan açık savaşın cephesinde kimler varsa, tümünü yok edecek bir imana sahibiz. Bütün tanklarınızı, füzelerinizi ateşleseniz, zafer bizim olacak diye iman edenleri yenmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizi, yok etmek isteyenlere, insanlığın ne demek olduğunu anlatıp göstermeye hazırız. Ezan ve salaların, tekbir ve salavatların bizi kaynaştırıcı ve özgürleştirici yönünü yeniden öğrenerek yaşamaya devam ediyoruz. Milli iradenin yok sayılmayacağı bir Türkiye diliyoruz. Milletimizi durdurmak isteyenlere inat, Türkiye yerinde saymasın diye haykırıyoruz. Türkiye lider ülke olsun diye, dünya sahnesinde oyun kurucu olmak için milletimizle gönül birliği içindeyiz.”

"Ankara’nın yanında olduğumuzu göstermek ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak için meclisi ziyaret ettik. AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir bizimle ilgilendiler. Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman’ı, Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş’u, Anayasa Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Şentop’u, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Şeref Malkoç’u, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve bazı siyasetçileri ziyaret ettik. Kendilerine Kastamonu Milli İrade Platformu’nca hazırlanan bildiriyi takdim ettik.”

Köse, il genelinde de çeşitli ziyaretlerde bulunacaklarını belirterek, darbeye karşı dik duran, mücadele eden başta vatandaşlar olmak üzere kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.