Kastamonu Üniversitesi Yapı Topluluğu etkinlik düzenledi

Kastamonu Üniversitesi'nde "Güncel Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri, İş Sağlığı ve Güvenliği, Girişimcilik" konulu seminer düzenlendi.

  • 2132
Kastamonu Üniversitesi Yapı Topluluğu etkinlik düzenledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6-7 Mart tarihleri arasında Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda "Güncel Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri, İş Sağlığı ve Güvenliği, Girişimcilik" başlıklı seminer düzenlendi.

BETEK Boya ve Kimya Sanayi A.Ş.'nin Su Bazlı Boyalar Ar-Ge ve Filli Boya Pazarlama Yöneticisi Mert Somtürk tarafından gerçekleştirilen "İnşaat Boyaları'nda Kullanılan Teknolojiler" konulu sunumuyla açılışı yapılan etkinlik, aynı şirkette Yalıtım Grubu Teknik Yöneticisi görevini yürüten Bülent Eriman tarafından "Binalarda Isı Yalıtımı" konulu sunumuyla sürdü.

Seminerin ilk günü sabah oturumunun son sunumu bir Kastamonu şirketi olan Gümüş OSGB'nin kurucusu ve İş Hekimi görevini sürdüren Dr. Ahmet Yıldırım tarafından "Yapı İşlerinde İş Sağlığı Uygulamaları ve İşe Giriş Muayenesi" konulu sunum ile gerçekleşti.

Gümüş OSGB'nin üstleniciliğiyle Cem Sultan Bedesteni'nde katılımcı firma temsilcilerinin, öğretim üyelerinin ve seminerin düzenleyicisi öğrencilerin katılımıyla öğle yemeği tertip edildi. 

Seminerin ilk günü öğleden sonra oturumunun başlangıç sunumu Kastamonu'da bulunan KOSGEB Müdürlüğü'nün KOBİ Uzmanı Serhat Tümoğlu tarafından "Girişimcilik Destek Programı ve Uygulamaları" konulu bilgilendirici sunumuyla gerçekleşti.

Öğleden sonra ikinci sunum, Hekim Holding bünyesinde bulunan Prefabrik Yapı A.Ş.'de Genel Müdür görevini sürdüren Mustafa Tolunay tarafından "Gelecekte Sürdürülebilir Prefabrik Yapılar, BIM ve Endüstri 4.0" konusuyla yapıldı.

ABS Alçı ve Blok Sanayi A.Ş. ilk gün öğleden sonranın üçüncü sunumu "Alçının Hayatlara Dokunuşu" isimli sunumuyla İş Geliştirme Sorumlusu Bikem Kalender tarafından yapıldı.

Seminerin ilk günü öğleden sonra dördüncü ve son sunumu bir Kastamonu şirketi olan ve seminerin diğer masraflarına katkıda bulunan Yapı Sarrafı'nın kurucusu Taşkın Daşdemir tarafından "Mühendis Bakış Açısı ve Mühendislik Ekonomisi" konusunda bilgi ve deneyimlerinin aktarılmasıyla gerçekleşti ve ardından ilk günün kapanışı yapıldı.

LYKSOR Yapı Kimyasalları A.Ş.'nin Satış Müdürü Bahadır Özçelik tarafından ikinci günün ilk sunumu olarak "Betonda Kimyasal Katkılar" konusu anlatıldı.

İkinci gün sabah oturumu, Gümüş OSGB'de B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı unvanıyla çalışan Menekşe Coşkun tarafından "Yapı İşlerinde İş Güvenliği Uygulamaları, Sağlık ve Güvenlik Planı" konusuyla sürdürüldü.

İkinci gün sabah oturumu son sunumu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) bünyesinde kurulmuş olan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) kurumunun Ar-Ge Enstitüsü Direktörü görevini de yürüten Profesör Doktor İsmail Özgür Yaman tarafından "Çimento, Beton ve Beton Yol Teknolojisindeki Gelişmeler" konulu sunumuyla gerçekleştirildi.

Gümüş OSGB'nin üstleniciliğiyle Cem Sultan Bedesteni'nde katılımcı firma temsilcilerinin, öğretim üyelerinin ve seminerin düzenleyicisi öğrencilerin katılımıyla öğle yemeği düzenlendi.

İkinci gün öğleden sonra ilk oturumu, TİS Teknolojik İzolatör Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nde Uzman Mühendis olarak görev yapan Sadun Tanışer tarafından "İzolatörlerle Deprem Sonrası Hasarsız Binalar" sunumu ile başladı.

İkinci gün öğleden sonra sunumları Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) bünyesinde kurulmuş olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) kurumunun Deney Laboratuvarı Müdürü olarak görev yapan Cenk Kılıç'ın yapmış olduğu "Hazır Beton Üretimi ve Beton Uygulamaları" konulu sunum ile devam etti.

İkinci gün öğleden sonra sunumları Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) bünyesinde kurulmuş olan Agrega Üreticileri Birliği'nde Maden ve Mineral Mühendisi olarak çalışan Çağlar Tanın tarafından yapılan "Yaşanabilir Kentlerin Ana Hammaddesi Agregalar" konulu sunum ile sürdürüldü.

İkinci günün ve seminerin son sunumu olarak Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş.'nin Satış ve Proje Yöneticisi Yalçın Çetiner tarafından gerçekleştirilen "Çağdaş Yaşamın Çağdaş Yapıları İçin Endüstriyel Kalıp ve İskele Sistemleri" konulu sunumu sonrası etkinlik, yapılan kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Kastamonu Üniversitesi Yapı Topluluğu olarak; Gümüş OSGB ve Yapı Sarrafı başta olmak üzere, etkinlikte emeği bulunan tüm kişi ve kuruluşlara tebrik ve teşekkürlerimizi iletiyoruz denildi.