Kastamonu'da bisiklet dağıtım töreni düzenlendi

Sağlık Bakanlığı'nın 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında dağıttığı bisikletler, Kastamonu Belediyesi'ne teslim edildi.

  • 2144
Kastamonu'da bisiklet dağıtım töreni düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktiviteyi teşvik etmek için bu yıl içinde çocuklar, gençler ve belediyeler başta olmak üzere dağıtmayı planladığı bisikletlerin bir kısmını Kastamonu’ya gönderdi. Kastamonu Belediyesine teslim edilen bisikletler, belediye tarafından ücretsiz olarak halkın kullanımına sunuldu. Bisiklet parkurunda görevlilere teslim edilen bisikletler, isteyen vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından bisiklet parkurunun bin 100 metresine bin 100 bisiklet verildiğini ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Devletimiz verdiği sözü tuttu. Daha öncesinden faaliyete geçirdiğimiz bisiklet parkuruna bisiklet almıştık ancak kısa sürede arıza çıkararak kullanılamaz hale gelmişti. Artık buraya teslim ettiğimiz bisikletler ile sorunu kısmen de olsa ortadan kaldırmış olduk. Buraya gelen misafirlerimiz bakanlığımız desteği ile belediyemiz tarafından kullanıma sunulan bisikletlerden ücretsiz faydalanabilecek. Bu projelerin asıl gayesi gençlerimizi sosyal yaşama alıştırmaktır. Devletimizin gençlere ve gençlere bakış açısını bir kez daha gördük. Zamanında biz de çocuk olduk ve arkadaşlarımıza bisiklet alındığı zaman onlara hayranlık içerisinde bakardık. Zamanında kendimizin yaşayamadığı duyguları yeni nesil gençlerimize yaşatmaya çalışıyoruz. Biz zamanında mahrum olduk, gençlerimiz mahrum olmasın” dedi.

Kastamonu’da bisiklet kullanım alanlarını genişletmek için çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Babaş, “Bisiklet kullanım alanını burası ile sınırlandırmıyoruz. Yakın zaman içerisinde aynı şekilde Kuzeykent’te başta olmak üzere diğer mahallelerimizde de bisiklet alanları oluşturacağız. Bir de şehir içinde bisiklet kullanım alışkanlığını arttırmak için bisiklet park alanları kuracağız. Şehrin muhtelif yerlerinde kuracağımız park alanları ile evine, işine bisikleti ile gelen vatandaşlarımız bisikletlerini gönül rahatlığı ile bu alanlara bırakabilecekler. Bisikletler belediyemize kayıtlı olacak. Asıl amaç bisiklet kullanım alışkanlığını arttırmaktır” diye konuştu.