Kastamonu'da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı yapıldı

Kastamonu'nun Araç ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı gerçekleştirildi.

  • 583
Kastamonu'da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen özgürlük ve bağımsızlığın timsali İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’inci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Araç Kültür ve İş Merkezi Toplantı ve Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa Araç Kaymakamı Mustafa Görmüş, Araç Belediye Başkan Yardımcısı D. Mehmet Bezirganoğlu, İlçe Garnizon komutanı Ahmet Çakmak, İlçe Jandarma Komutanı Halis Evirgen, İlçe Emniyet Amiri Efe Can Demirci, İlçe İdare Amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Yüksel Özdemir, CHP İlçe Başkanı Ümit Kurtoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Hamdi Boz, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar, ilçe okulları öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Araç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. “Kurtuluşa Giden Yol” isimli oratoryo gösterisinin sunumu yapıldı. İstiklal Marşı’nın kabulü ve ‘Mehmet Akif Ersoy’ temalı sinevizyon gösterisi sonrasında program sona erdi.