Kastamonu'da Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 335 köy yolunda karla mücadele çalışmasının başladığı bildirildi.

  • 728
Kastamonu'da Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

(İHA) - Kastamonu'da etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 335 köy yolunda karla mücadele çalışmasının başladığı bildirildi. 

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde ulaşıma kapanan yollarda kar mücadelesinin başladığını söyledi. Kastamonu'nun, kış aylarında yoğun yağış alan mevsimi ve coğrafi yapısı nedeniyle Türkiye’nin en zorlu bölgelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Karahasan, Kastamonu’da bin 3 köyde kar mücadelesi yapıldığını belirterek, toplam karla mücadelede 9 bin 209 kilometrelik yolun bulunduğunu kaydetti.

ŞİMDİYE KADAR 149 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI
İl Özel İdaresi'nin Kastamonu’da il genelinde 23 dozer, 41 greyder, 17 yükleyici, 4 kar püskürtme rotatifi, 13 kar bıçaklı damperli kamyon, 18 pikap, 4 treyler ve yardımcı destek ünitelerine ait araçlarla karla mücadele çalışmasının sürdüğünü ifade eden Karahasan, ayrıca bu araçların şoför operatörü, ekip başı, atölye, seyyar tamir, akaryakıt ve yedek parça ikmal ekipleri, amirleri, müdürleriyle kar mücadelesini sürdürdüklerini belirtti.

Özellikle yüksek kesimlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok köy yolunda ulaşımda aksaklıklarının oluştuğunu ve kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreyi aştığını belirten Karahasan, şöyle konuştu: “Şu anda 10 Aralık 2013 tarihi itibariyle 335 köy yolumuz kapalı durumda. Dünden bu yana 149 köy yolu ulaşıma açılmıştır. Ekiplerimiz çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Şu an için kritik bir durumumuz yoktur. Özellikle sahil bandıyla Pınarbaşı, Şenpazar, Azdavay, Devrekani ve Küre’nin yüksek kesimlerinde yer yer 1 metreyi bulan kar kalınlığı var. Ekiplerimiz bu bölgelerde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.”

İl Özel İdaresi olarak özellikle karla mücadelede kırsalda yaşayan vatandaşların her zaman hizmetinde olduklarını vurgulayan Karahasan, şunları kaydetti: “İl Özel İdaresi olarak mesai kavramı olmadan çalışmaktayız. Mağdur ve ihtiyacı olan her yere 24 saat esasına göre yetişmeye çalışıyoruz. Bunun için yeterli ekipmanımız ve personelimiz var. Bütün tedbirlerimizi aldık, vatandaşlarımızın bu konuda tedirgin olmalarına gerek yok.”

335 KÖY YOLUNA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
Kastamonu’da 335 köy yolunun ulaşıma kapalı oluğunu aktaran Karahasan, “Merkez ilçemizde 173, Abana’da 8, Ağlı’da 13, Araç’ta 113, Azdavay’da 46, Bozkurt’ta 31, Cide’de 75, Çatalzeytin’de 40, Daday’da 56, Devrekani’de 48, Doğanyurt’ta 23, Hanönü’nde 19, İhsangazi’de 22, İnebolu’da 75, Küre’de 31, Pınarbaşı’nda 27, Seydiler’de 12, Şenpazar’da 20, Taşköprü’de 123 ve Tosya’da 48 köy yolumuza ulaşım sağlanamıyor” dedi.