Kastamonu'dan Cerablus'a yardım TIR'ı yola çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı operasyonuyla terör örgütünden temizlenen Suriye'nin Cerablus kentindeki mazlum halka destekler sürüyor. Bu kapsamda Kastamonu'dan Cerablus'a yardım TIR'ı yola çıktı.

  • 1545
Kastamonu'dan Cerablus'a yardım TIR'ı yola çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi ve AK Parti Gençlik Kolları’nın ortak çalışması sonucu Kastamonu’dan gönül coğrafyasındaki mazlum vatandaşlara yardım eli uzandı. Mübarek Kurban Bayramında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle bir TIR dolusu gıda paketi dualarla Cerablus’a gönderildi.

Mübarek Kurban Bayramı’nda gönül coğrafyasındaki mazlumlara karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek üzere bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mazlumlarının tek umut ışığının Türkiye olduğunun altını çizdi. Türk milletinin zalimin hasmı mazlumun ise dostu olduğunu söyleyen Babaş, “Ordumuz kısa bir süre içerisinde sınırımızdaki kalleş terör yapılanmasını temizledi. Suriye ile aramızda güvenli bir bölge oluştu. Cerablus’un mazlum halkı bayramı kendi topraklarında karşılamanın sevincini yaşadı. Türk milleti gittiği her yere merhamet ve şefkatini götürmüştür. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Cenab-ı Allah’ım yapılan yardımları kabul etsin. İnşallah en kısa zamanda İslam coğrafyasının üzerindeki kara bulutlar dağılır ve bu coğrafya üzerinde hain emelleri olanlar kahrı perişan olurlar. Ben böyle önemli bir organizasyona imza atan değerli gençlerimize, yol arkadaşlarıma ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Halil Uluay ise, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a, AK Parti Gençlik Kolları üyelerine ve yardım TIR’ının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Türkiye’nin bulunduğu bölgeyi işgal etme gibi bir niyetinin hiçbir zaman olmadığını ifade eden Uluay, “Türkiye gittiği yere barış, kardeşlik ve huzur getiren bir ülkedir. Nitekim bugün Cerablus’ta terörden kaçan aileler kendi evlerinde bayramı kutlamaktadırlar” dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Kalafat da, Suriye’de 7 yıldır süren iç karışıkta mazlum halka Türkiye’nin kucak açtığını söyledi. Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonrasında Cerablus’un terör örgütlerinden temizlendiğini ve mazlum vatandaşların destek beklediğini ifade eden Kalafat, “Sayın Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın büyük desteğiyle böyle bir organizasyona imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Desteklerinden ötürü herkese teşekkür ediyorum. Yardımlarımız en kısa zamanda yerine ulaşacaktır” diye konuştu.