Kastamonulu sanatçılardan Rıfat Ilgaz tepkisi

Kastamonulu sanatçıların oluşturduğu Kastamonu Sanat Topluluğu, Cide'yi ziyaret ederek Rıfat Ilgaz Müzesini gezdiler.

  • 1896
Kastamonulu sanatçılardan Rıfat Ilgaz tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cide’de Rıfat Ilgaz’ın kaldığı ve ölümünden sonra müzeye çevrilen binayı gezen Kastamonu Sanat Topluluğu, Kastamonu Üniversitesi Senatosu tarafından Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu binasından Rıfat Ilgaz’ın isminin silinmesi girişimine tepki gösterdiler. Kastamonu Sanat Topluluğu Başkanı Yılmaz Cesur, “Cide Rıfat Ilgaz Müzesini ziyaret ettik. Burada olmaktan büyük mutluluk ve kıvanç duymaktayız. Rıfat Ilgaz, hem ülkemiz hem de ilimiz için önemli bir isimdir. Bu isim bizler için her zaman yaşayacak ve bizlerde yaşatacağız” dedi.

Kastamonu tarihinin 7 bin yıl öncesine kadar ulaştığını ifade eden Cesur, “Kastamonu’da 17 bin evliya yaşamış. Kastamonu, tarihi boyuncu bünyesinde büyük değerler barındırmış. Fakat biz, bu büyük değerlere yeteri kadar sahip çıkamamışız. Bizler değerlerimizi çok çabuk unutuyoruz. Yine bizler için büyük değer olan Rıfat Ilgaz isminin Cide Meslek Yüksekokulundan silinmesi girişimi yaşandı. Bu çok yanlış bir harekettir. Biz bu yanlıştan kısa zaman dönülmesinden dolayı mutluyuz ama böyle bir girişimden de gerçekten endişeliyiz” diye konuştu.

Rıfat Ilgaz için Cide’ye ziyaret ettiklerini söyleyen Kastamonu Sanat Topluluğu Başkanı Cesur, “Bizler, bir beste yaptık ve bu beste içinde Kastamonu’da 20 ilçemizde çekimler yaptık. Son olarak Cide ilçemizde de çekimler yaptık. Bizler, hem değerlerimize sahip çıkarak hem de şehrimizi bu tür etkinliklerle tanıtarak katkı sunmak istiyoruz. Bundan da büyük onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Rıfat Ilgaz’ın yanı sıra Şehit Şerife Bacı gibi, Halime Çavuş gibi, Yazar İhsan Ozanoğlu gibi değerlerinde kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Cesur, “Ama bu değerlerimizi çok çabuk kaybediyoruz. Biz, bu değerlerimizi sonuna kadar yaşatacağız. Bu yüzden Cide’yi ziyaret edip değerlerimize sahip çıktığımız göstermiş oluyoruz. Bu yüzden Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulundan Rıfat Ilgaz isminin çıkartılması kararına karşıyız. İnşallah ileride bir daha böyle bir girişim daha olmaz” ifadelerini kullandı.