KGC ödülleri açıklandı

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC), 2018 yılı ödüllerini açıkladı.

  • 595
KGC ödülleri açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KGC Yönetim Kurulu, son üç yıldır Kurtuluş Savaşı'nın Anadolu'daki basın bayraktarı Hüsnü Açıksöz adına verilen büyük ödülün, bu yıl 5 Mart 1981'de 54 yaşındayken yitirdiğimiz merhum şair ve gazeteci Siyami Özel adına verilmesi kararını aldı.

SİYAMİ ÖZEL ÖDÜLÜ HÜSNÜ ACAR'IN
Siyami Özel adına hazırlanan ödülün, Kastamonu basınına uzun yıllar önemli katkılar sunan, KGC'nin uzun yıllar başkanlığını yapan Tosya Haber 37 Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Hüsnü Acar'a verilmesi yönünde karar alındı. Bu ödül daha önceden Hüsnü Açıksöz adına sırasıyla Ahmet Tamel, Abdullah Savaş ve Mustafa Eski'ye verilmişti.

AHMET TAMEL ONUR ÖDÜLÜ MUSTAFA ÜNSAL'IN
KGC, bu yıl ilk kez Basın Onur Ödülü verilmesi yönünde de yeni bir karar aldı. 
Geçtiğimiz günlerde aramızda ayrılan Ahmet Tamel adını taşıyan bu ödül ise Tosya Açıksöz Gazetesi Sahibi Mustafa Ünsal'a verilecek.

BASIN HİZMET ÖDÜLLERİ BASKI USTALARINA
KGC Yönetim Kurulu, Basın Hizmet Ödüllerinin ise ilçelerimizde yayın yapan gazetelerimizin baskı ustalarına verilmesini kararlaştırdı. Bu kategori de, geçtiğimiz yılın ödülleri ise kent merkezinde yayın yapan gazetelerimizin baskı ustaları almıştı.

KATEGORİ ÖDÜLLERİ İPTAL
KGC Yönetim Kurulu, son üç yıldır çeşitli dallarda verilen ödüllerin bu yıl verilmeyeceğini duyurdu. Buna gerekçe olarak ise başvuru sayılarının değerlendirme aşamasında yetersiz kalması gösterildi.  

ÖDÜLLER 13 OCAK'TA SAHİPLERİNİ BULACAK
KGC Başkanı Erkan Yılmaz, KGC 2018 ödüllerinin 13 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek programla sahiplerini bulacağını açıkladı.
Yılmaz: “Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz programımız da Siyami Özel Büyük Ödülü'nü alacak Sayın Hüsnü Acar'ı ve Ahmet Tamel Onur Ödülü alacak Sayın Mustafa Ünsal'ı, ayrıca ilçe gazetelerimizin görünmeyen kahramanları baskı ustalarımızı tebrik ediyorum” dedi.

KGC Başkanı Yılmaz, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle aynı gün ise çelenk sunumunda bulunacaklarını açıkladı.

HABER MERKEZİ