KGC Üyeleri, Başkan Erdoğan'ı ziyaret etti

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) üyeleri, hafta sonunda Abana Belediye Başkanı Altan Erdoğan'a taziye ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

  • 578
KGC Üyeleri, Başkan Erdoğan'ı ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyaret kapsamında gazetecileri kent girişinde karşılayan Belediye Başkanı Erdoğan, 700. Yıl Şehitler ve Gaziler Anıtı’nı ziyaretin ardından makama geçti ve burada açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının hemen başında merhum belediye başkanı Rıdvan Oyar’a değinen Başkan Erdoğan: “Belediye Başkanımız herkes tarafından takdir edilen bir kişiydi. İkinci döneminde ekibinde yer aldık, onunla çalışmak bizlere nasip oldu. İstemezdik ama kısa sürede aramızdan ayrıldı. Allah’ta bizlere böyle bir görev verdi. İnşallah hedefler noktasında bizler çalışacağız ve çabalayacağız” dedi.

KURTULUŞ PROJESİ İÇİN İHALE EYLÜL AYINDA

Abana Belediye Başkanı Altan Erdoğan, Abana’nın kurtuluş projesi olan Sahil Tahkimatı hakkında bilgi verdi. Bu projenin merhum belediye başkanı Rıdvan Oyar’ın da en büyük hayallerinden birisi olduğuna dikkat çeken Erdoğan: “Abana, sahil ilçelerimiz arasında öne çıkan turizm ağırlıklı bir ilçemiz. Sahil bandında aşırı deniz dalgaları kıyı erozyonuna sebebiyet veriyordu. Bununla alakalı da bakanlığımız ile çeşitli görüşmeler defalarca yapıldı. Abana sahiline 24 adet batık mendirek yapılacak. Karadeniz’in o hırçın dalgaları geride durdurulup sahil erozyonu önlenecek. Bununla ilgili ciddi bir aşamaya gelindi. Eylül ayı içerisinde ihalesinin yapılması planlanıyor. 40 Milyon TL gibi bir ihale bedeli var. Abana’nın geleceğinin kurtulması adına en önemli proje bunu görüyoruz. Tüm sahile 24 adet batık mendirek yapılacak, her arada bir cep oluşacak ve doğal bir kumsal meydana gelecek. Derinlikte belli bir kotta olacak. Çok güzel bir proje olacak. Şu anda 7 kilometre sahil bandımız var, bu proje tamamlandığında yüzde 90’ını denize girilebilir durumda olacak. Bu projede Milletvekilimiz Hakkı Köylü’nün emeği çok büyük. İlk başta koordine etti ve bize yardımcı oldu, projemizi oldukça öne aldırdı. Diğer milletvekillerimiz de çok yardımcı oldular. Bu proje başkanımız Rıdvan Oyar’ın da en büyük hayaliydi” diye konuştu.

GEÇMİŞTE BİLİNÇSİZCE DAVRANILDI

Abana’ya yıllarca sahilin kum ambarı gözüyle bakıldığını kaydeden Altan Erdoğan: “Bilinçsiz bir şekilde davranıldı. Geçmişteki bazı belediye başkanları daldırdılar kepçeyi, kumu yüklediler ve çevredeki ilçelere buradan kum gitti. Doğada da denge var. Bu dengeyi bozarsanız bazı handikaplar da ortaya çıkıyor. Devletimiz sahili korumak adına şu anda büyük bir projeyi hayata geçirmek üzere” dedi.

DENİZ DEŞARJ PROJESİ

Konuşmasının devamında Deniz Deşarj projesi ile ilgili bilgi veren Abana Belediye Başkanı Altan Erdoğan: “Deniz deşarj dediğimiz 4 Milyon TL bedelli bir projemiz var. Bu sadece Abana değil, Abana ve Bozkurt ilçelerimizi yakından ilgilendiren bir proje. Bununla ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı zaten bir süre verdi. Kıyı sahillerinde mavi bayrak olması ve kanalizasyonun denize gelişigüzel değil de, profesyonel bir arıtmayla ve açığa gelecek şekilde boşaltılmasıyla ilgili. Yerel bütçemiz sınırlı. Bunun 2 Milyon TL’si Devlet tarafından hibe, geri kalanını ise iki ilçemiz ortak hareketle bunu çözmesi gerekiyor. İlk etapta yerinin onaylanması, hibe bedelin çıkmasına müteakip bizler burada kredimizi çekeriz, öz kaynaklarımızı kullanırız ve bir şekilde bunu yapacağız. Bunu sadece biz değil, Bozkurt ilçemiz de bu projede olacak” dedi. 

ULAŞIM SIKINTIMIZ VAR

Abanalılar olarak en büyük sıkıntılarından birisinin ulaşım olduğunu ifade eden Belediye Başkanı: “Kastamonu’dan ve ilçelerimizden Abana’ya gelen insanlarımız Karadeniz’in yollarına alışkın. Akdeniz’den gelen insanlarımız, yolu gördüklerinde bir daha gelmek istemiyor. Tabi doğal güzelliklerimizi görmek için gelenler var ama ulaşım çok etkiliyor. Yolun kalitesi artırılsa bu da yeterli olur” dedi. 

FESTİVAL YAPILMAYACAK

Başkan Erdoğan, Belediye Başkanı Rıdvan Oyar’ın vefatı nedeniyle bu yıl festival yapılmayacağını açıkladı. Erdoğan: “Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle yapılmadı, bir önceki yıl da terör saldırıları nedeniyle Genel Merkezimiz tarafından festivaller iptal edilmişti. Üç yıldır şenliklerden uzaklaştık, önümüzdeki yıl kültür ve sanata sportif etkinliklerde ilave edeceğiz ve bu açığı zengin bir programla önümüzdeki yıl kapatacağız” diye konuştu.

Haber Merkezi