'KÜ, Tarih alanında da ihtisas üniversitesi olmalıdır'

Genç Tarihçiler Topluluğu Başkanı Gökhan Altundal, ormancılık ve tabiat turizmi alanındaki ihtisasın tarih alanında da olması gerektiğini söyledi.

  • 801
'KÜ, Tarih alanında da ihtisas üniversitesi olmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın yaptığı açıklamayla beraber Kastamonu Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi kapsamında "Ormancılık ve Tabiat Turizmi" alanında ihtisas üniversitesi seçildi.

“Ormancılık ve tabiat alanındaki ihtisas, Tarih alanında da olmalıdır”

Ormancılık ve tabiat turizmi alanları, köklü tarihi olan ve 2018 yılı Türk Dünyası Kültür başkenti seçilen Kastamonu için yetersiz olduğunu dile getiren Kastamonulu hemşehrimiz Genç Tarihçiler Topluluğu Başkanı Gökhan Altundal; “Tarihi M.Ö. 4. Yüzyıla kadar uzanan köklü medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve birçok kahramanı bağrından yetiştirmiş olan memleketimizde tarihi değerlere rastlanmaktadır. Benim şahsi kanaatim ormancılık ve tabiat alanındaki ihtisas, Tarih alanı olmazsa eksik kalacaktır. Bu konuyla ilgili üniversitede ki bürokratları ve ilgili kişileri göreve davet ediyorum. Türk Dünyası Kültür Başkenti olması sebebiyle Kastamonu’muz bu sorumluluğun altından başarıyla kalkacaktır. Tarihin her döneminde üstüne düşen sorumluluktan kaçmayan bu aziz memleketimize en kalbi duygularımla selam ve muhabbetlerimi sunarım” dedi.