Küre'de 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni düzenlendi

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde Küre'de törenlerle anıldı.

  • 1278
Küre'de 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 Kasım Atatürk'ü anma ve Atatürk haftası anma programı Küre Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Törene ilçe kaymakamı Nesim Işık, Belediye Başkanı Kamil Aydınlı ve diğer kurum ve kuruluşların idari amirleri ile STK'ların temsilcileri, dernek başkanları muhtarlar ile birlikte çok sayıda öğretmen, öğrenci ve halk katıldı.

Saat 09:05 de siren sesleri ile başlayan programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu yapıldı ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Anma merasimi Atatürk büstüne çelenk konulması ve konuşmalarla son bulurken, etkinlik gün boyu okullarda yapılan programlarla devam etti. Törende konuşan Belediye Başkanı Kamil Aydınlı,  ''Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 78. yılında, ulusça saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. O; bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir liderdir. Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin ilanının ardından da yine son nefesine kadar milletinin refahı ve geleceği için bir an bile tereddüt etmeden, büyük atılımlar gerçekleştirerek Cumhuriyetimizin bu günlere gelmesini sağlamıştır. Onun bizlere emanet ettiği bu vatan ve Cumhuriyetin temel yapı taşları olan ilke ve devrimlerini yaşatmak ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak üzerimize düşen en büyük görevdir. Türk Ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Ulu Önder Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.'' dedi.