Kuzeykent'e Mezarlık Müjdesi

Orman Bölge Müdürlüğü, Kuzeykent'e mezarlık alanı tahsis etti.

  • 711
Kuzeykent'e Mezarlık Müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzeykent’e mezarlık müjdesi

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesine yapılması planlanan mezarlık alana tahsis etti.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Kastamonu Belediyesi tarafından Kuzeykent Mahallesine yapılması planlanan Asri Mezarlık projesi için daha önceden belirlenen arazide ağaçlandırma çalışması yapacağı gerekçesiyle tahsisi reddetmişti. Bu kapsamda yer arayışlarını bir süredir sürdüren Kastamonu Belediyesi, yaklaşık 7 yıldır uğraş verdiği Asri Mezarlık projesinin hayata geçirilebilmesi için Batı Çevre Yolunda Taşlık Köyü mevkisinde 140 bin metrekarelik bir alan belirledi. MHP’li kadrolar tarafından yönetilirken Kastamonu Belediye Meclisinden aldığı yetkiyle çalışmalara başlayan Kastamonu Belediyesi, Asri Mezarlığın Batı Çevre Yoluna yapılabilmesi için girişimlerde bulundu. İlk etapta yer tahsisine red kararı veren Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, bir süredir yürütülen çalışmalar sonrasında bu alanın mezarlık olarak kullanılması için Kastamonu Belediyesine tahsis etti. Kastamonu Belediyesi, projenin bir an önce hayata geçirilmesi için daha önceden hazırlanan taslak üzerinde çalışmalarını hızlandırdı.

KUZEYKENT MAHALLESİNE 400 AİLELİK MEZARLIK PROJESİ

Kastamonu Belediyesi tarafından daha önce taslakları tamam­lanan mezarlık projesine arsa tahsisisin yapılması üzerine tekrar başlandı.

Kastamonu’nun en kalabalık mahalleleri arasında yer alan Kuzeykent Mahallesine hitap etmesi beklenen Asri Mezarlık Projesinde, gasilhane, cami, çeşme, morg, imam odası, yıkama odası ve bay/bayan tuvalet yerleri bulunacak. Asri Mezarlık Projesinin yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

7 yıldır Çevre Yolunda bulunan arazinin tahsisi için büyük uğraşlar verdiklerini belirten Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Ayhan Kılıç, ilk etapta olumsuz cevap alınmasına rağmen tekrar girişimde bulunduklarını ve asri mezarlık projesinin uygulanması için Orman Bölge Müdürlüğünün 140 bin metrekarelik alanı Kastamonu Belediyesine tahsis ettiğini söyledi. Muhtar Ayhan Kılıç, Asri Mezarlık Projesi sayesinde Kuzeykent Mahallesinin en önemli sorunlarından bir tanesinin çözüldüğünü ifade ederek, “Kuzeykent Mahallesi, şehrin en kalabalık mahallelerinden bir tanesi oldu. Mahallemizin mezarlığı yoktu. Yeni tahsisi yapılan arsa ile mezarlık sorunumuz inşallah kalmayacak. Mezarlıkla ilgili çalışmalar uzun zamandır devam ediyordu. Bu konuyu yakından takip eden ve mahallemize kazandırılmasından büyük emekleri geçen Kastamonu Belediyesi personeline ve Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kastamonu Belediyesinin yer tahsisinin hemen ardından çalışmalarını hızlandırdığına dikkat çeken Kılıç, hali hazırda bir projenin bulunduğunu ve bu projenin revize edilmesiyle birlikte çalışmaların hızlandırılacağını sözlerine ekledi.

Vedat İKİZOĞLU / İHA