LÖSEV, Vali Yıldırım ve Başkan Babaş'ı ziyaret etti

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) '2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu İl Temsilcisi Şevket Yılmaz ve lösemi hastalığını yenen bir grup genç, Vali Mesut Yıldırım ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş' ziyaret etti.

  • 887
LÖSEV, Vali Yıldırım ve Başkan Babaş'ı ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

LÖSEV Kastamonu İl Temsilcisi Şevket Yılmaz, Vali Mesut Yıldırım’a yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, LÖSEV’in 1998 yılında 30 çocukla başladığı hizmetlerini bugün ülke genelinde yüzlerce çalışanı, binlerce lösemili çocuk ve aileleri ile binlerce gönüllü üyesiyle sürdürdüğünü ifade etti.

Vakfın 18 binin üzerinde hastasına sağladığı maddi, ayni ve sosyal desteklerin yanı sıra Türkiye’de lösemi ve kanser konusunda bilinçlendirme faaliyetlerini de yürütmeye devam ettiğini söyleyen Yılmaz, amaçlarının “Lösemi değil, iyilik bulaşır!” sloganıyla toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde en sık görülen kanser türlerinden biri olan löseminin zorlu tedavi sürecinde lösemili çocuklara ve ailelerine destek olan LÖSEV’in, bu anlamda çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirten Vali Mesut Yıldırım ise, lösemili çocuklar için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ve bu amaçla LÖSEV’in düzenlemeyi düşündükleri bir etkinlik çerçevesinde Kadıdağı Gençlik Kampını çocuklara ve değişik illerden katılacak misafirlere açmaya hazır olduklarını kaydetti. Vali Yıldırım, ziyarete katılan gençlere hayattan kopmadan ve vazgeçmeden verdikleri mücadeleden ötürü tebrik ve takdirlerini iletti.

LÖSEV Kastamonu İl Temsilcisi Yılmaz daha sonra Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı makamında ziyaret etti.

LÖSEV’in çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Yılmaz, Kastamonu’da 39 hastanın lösemi ile mücadele ettiğini belirtti. Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a kendilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Yılmaz, ‘LÖSEV değil iyilik bulaşır’ sloganıyla toplumda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Yılmaz ve lösemiyi yenen gençlerin ziyaretinden ötürü memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, LÖSEV’in ve lösemiyle mücadele eden gençlerin her zaman yanında olacağını belirtti.