Maşalacı'dan 10 Nisan Polis Günü açıklaması

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, 10 Nisan Polis Günü nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu.

  • 383
Maşalacı'dan 10 Nisan Polis Günü açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı yazılı açıklamasında; "Polis memurundan emniyet genel müdürüne kadar bu teşkilatta görev yapan her kademedeki teşkilat mensubunun 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyorum. Cudi'de, Kato'da, Çatak'ta, Şırnak'ta, Edirne'de, Anadolu'nun kuzeyinde veya güneyinde bu vatanın birliği için, huzur ve selameti için canla başla çalışan, gerektiğinde fedayı can ederek ülkenin huzur ve güvenliğini sağlayan fedakâr ve cefakâr polislerimize şükran ve minnetlerimizi ifade ediyorum.

Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hâkimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok görevi üstlenen polis teşkilatı, 173 yıldır bu ülkede asayiş ve güvenliği sağlamaktadır. Türk polisi, 173 yıldır bu kutsal görevi her türlü zor hatta imkânsız şartlar altında yürütmüştür, ülkemizin huzur ve güvenliğini temin etmek için gerektiğinde canını seve seve vermiştir; çok sayıda şehidi ve gazisi olan bir teşkilattır. Bugün, Türk polis teşkilatı, kullandığı araç gereç ve eğitim ve teknik yönleriyle, yalnızca ülkemizde değil, dünyada kendine yer edinmiş bir teşkilattır.

Her türlü zor şartlar altında hayatını ortaya koyarak görev yapan Türk polisimizin hizmetlerinin karşılığını alması adına , Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerimiz , polislerimizin sorunlarını çok kez Meclis kürsüsünden gündeme getirmişlerdir.

Ülkemizin huzur ve güvenliği için görevini yerine getirirken vatan ve millet uğrunda canını veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bu duygularla polis teşkilatının 173.kuruluş yıl dönümünü kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum."