MEM'den Yetişkinler İçin Avrupa Birliği Projesi

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, Yetişkin Eğitimi için Avrupa Birliği projesi kapsamında yabancı misafirlerini ağırladı.

  • 572
MEM'den Yetişkinler İçin Avrupa Birliği Projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MEM’DEN YETİŞKİNLER İÇİN AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ
VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, Yetişkin Eğitimi için Avrupa Birliği projesi kapsamında yabancı misafirlerini ağırladı. 
Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de ortak olduğu Grundtwig projesi adı altında ‘Yetişkin Eğitimi için Hazine’ projesi kapsamında Romanya, Hırvatistan, Portekiz ve Yunanistan’dan 34 kişilik ekip, Kastamonu’da çeşitli ziyaretlerdi bulundu.
14 Nisan’da çalışmalarına başlayan ekip, ilk olarak kendi ülkelerine ait sunumlarını gerçekleştirdikten sonra Kastamonu yöresine ait halkoyunları üzerinde araştırmalarda bulundu. Bu kapsamda yabancı misafirler, Gazipaşa İlkokulu Halk Oyunları ekibi ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerini ziyaret etti.
Daha sonra taş baskı ve ahşap oyma atölyelerinde uygulamalı olarak eğitim alan ekip, El Sanatları Atölyelerinde Ahşap üzerine Yakupağa Külliyesinde ise taş baskı üzerine çalışmalar yaptılar. Aynı zamanda yabancı misafirler, El Sanatları Teşhir Merkezinde ve Kastamonu Valiliği El Dokumaları Atölyesinde teknik geziye katıldı.
Kastamonu’daki tarihi yerleri ve müzeleri de ziyaret edecek olan ekip, teknik gezilerin ardından son olarak Safranbolu gezisine katılarak Türkiye’den ayrılacaklar.