Milli şairin torununa KÜ'den davet

Kastamonu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 1. sınıf öğrencileri, örnek alınacak bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

  • 904
Milli şairin torununa KÜ'den davet

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayattaki iki torunundan biri olan ve 2011 yılı Eylül ayında da ile gelen Selma Argon ile irtibat kuran Kastamonu Üniversitesi Tarih Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Argon’dan aldıkları cevapla kolları sıvadı.

“Mehmet Akif’in Torunu Kastamonu’da” etkinliği için öncelikle Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile görüşen ve Tuğba Güler, Arzu İtişgen, Zühal Menteş, Mücahid Furkan Şeker ve Fevçi Çelik’ten oluşan Tarih Bölümü birinci sınıf temsilcileri, Rektör’den aldıkları olumlu cevap ve destek sözünün ardından çalışmalarına başladı.

Akif’in torunu Selma Argon’u Kastamonu’ya anlamlı bir günde getirmeyi düşünen Tarih Bölümü 1. Sınıf öğrencileri, İstiklal Marşı’nın Ankara dışında ilk kez yayınlandığı 21 Şubat tarihinde karar kıldı. Bilindiği üzere, Mehmet Akif Ersoy, Ankara dışında İstiklal Marşı’nın ilk neşri şerefini Kastamonu Açıksöz gazetesine vermiş ve İstiklal Marşı 21 Şubat 1921 tarihli Açıksöz Gazetesi’nin ilk sayfasında yayınlanmıştı. Birinci öğretim ve ikinci öğretimde okuyan Tarih Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin birlikte organize ettikleri “Mehmet Akif’in Torunu Kastamonu’da” etkinliği için sivil toplum örgütleri ve Kastamonulu işadamlarından da destek beklediklerini ifade eden öğrenciler; imkan ve destek verilirse gerek Kastamonu muzu gerekse üniversitemizi Türkiye kamuoyunda tanıtacak ve dikkatleri Kastamonu’ya çekecek bir çok etkinlik yapabileceklerinin altını çizerek, Kastamonu’nun kendilerini yalnız bırakmamasını istediler.

Mehmet Akif’in torunu Selma Argon’u 19-20-21 Şubat 2014 tarihlerinde Kastamonu’da ağırlamayı planlayan Tarih Bölümü 1. Sınıf öğrencileri, hem üniversiteye yönelik hem de halka açık iki ayrı konferans ile Milli Şair’in torununu ağırlamayı ve tarih bölümü 1. Sınıf öğrencileri ile ders etkinliğini şimdiden taslak programlarına almış durumdalar.