Muhtar Cozuroğlu'ndan Örnek Çalışma

Muhtar Cozuroğlu 'Zenginden al fakire ver' anlayışıyla 'Bir öğünde sizden olsun' örnek çalışma başlattı.

  • 493
Muhtar Cozuroğlu'ndan Örnek Çalışma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşana Kurban Bayramı öncesinde Kastamonu Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu sosyal sorumluluk adı altında yoksul ve kurban kesemeyen ailelere et ulaştırmak için harekete geçti. Muhtar Cozuroğlu ‘Zenginden al; fakire ver’ anlayışıyla “Bir öğünde sizden olsun” örnek çalışma başlattı.

Proje hakkında bilgi veren Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, Kastamonu ve mahallesi için her türlü çalışmanın içerisinde bulunacağını belirterek, amacının Kurban Bayramı öncesinde kurban kesemeyen ailelere et ulaştırmak olduğunu söyledi.

Osmanlı’dan gelen yardımlaşma ve dayanışma duygusunu günümüzde de yaşatma amacında olduğunu ifade eden Muhtar Rıfat Cozuroğlu: “Mahallemizde geçen Kurban Bayramı’nda kurban kesemeyen ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere mahallemiz başta olmak üzere diğer mahallelerden kurban eti payı topladık. Topladığımız kurban etlerini ulaşabildiğimiz bütün mahallelerdeki yoksul ailelere dağıttık. İnşallah bu yılda yapılacak yardımlarla yoksul ailelerin bir öğünü bizden olsun diyorsanız bize ulaşın. Kurban yardımlarını gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıralım” diye konuştu.

Başlattığı projenin hem Kastamonu’da hem de Türkiye’de örnek teşkil etmesini beklediğini kaydeden Cozuroğlu: “Biz köklü bir medeniyete mensubuz. Tarih boyunca yoksulun ve mazlumun yanında yer almışızdır. Komşumuzu ve yakınlarımızı koruyup kollamak görevimizdir. Ben sadece bunu muhtarlık görevim için değil insanlık adına yapıyorum. Onun için bu bayramda yoksul ailelerimizin tencerelerinde dert değil et kaynaması için herkesten yardım bekliyoruz. Rabbim yapılacak yardımları şimdiden kabul etsin. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nın başta mahallem olmak üzere Kastamonu, Türkiye ve bütün Müslüman alemi için hayırlar getirmesini dilerim” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)