Narın Valisi Kayıpov, Başkan Babaş'ı makamında ziyaret etti 

2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu'yu ziyaret eden Kırgızistan Narın Valisi Amanbay Kayıpov, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ı makamında ziyaret etti.

  • 612
Narın Valisi Kayıpov, Başkan Babaş'ı makamında ziyaret etti 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Narın Valisi Amanbay Kayıpov, Kastamonu’da yapılan sosyal yaşam alanlarından övgüyle bahsederek, “Gerçekten dünya çapında parklar ve yaşam alanları yapılmış. Birçok dünya şehriyle yarışabilecek tarihi ve görsel estetik Kastamonu’da mevcut. Bu doğrultuda Sayın Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Türkiye’nin her yönden çok güzel bir ülke olduğuna da değinen Kayıpov, Kastamonu’da kendisini evinde gibi hissettiğini de belirterek, Kastamonu’nun 2018 Türk Dünyası Kültür Başkentliğini en iyi şekilde yapacağından emin olduğunu kaydetti.

Narın Valisi Amanbay Kayıpov; Kastamonu ile Narın’in kardeş şehir olmasını gönülden istediğini de söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş’tan Narın şehrine Kastamonu Parkı talep etti. Kayıpov, “Sayın Başkanımız bu teklifimizi kabul ederse Kastamonunun adını taşıyan çok güzel bir parkın Narın şehrinde olması bizleri onurlandıracaktır” dedi.

Nazik ziyaretlerinden ötürü Narın Valisi Amanbay Kayıpov’a, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın’a, KATSO Başkanı Selçuk Arslan’a ve Kırgızistan heyetine teşekkür eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, iki ülke arasındaki sıcaklığın giderek artacağını belirterek “İnşallah mevzuatlar doğrultusunda gerekli işlemler tamamlanırsa bizler Kastamonumuzun kütlürünü, tarihini ve değerlerini anlatan bir yaşam alanını Narın’e kazandırabiliriz” ifadelerini kullandı.
Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.