Okullarda karne heyecanı yaşandı

Kastamonu'daki okullarda karnelerini alan öğrencilerin yarıyıl tatili başladı.

  • 736
Okullarda karne heyecanı yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da 54 bin 727 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıktı.

Vali Yaşar Karadeniz, Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen karne töreninde yaptığı konuşmada, eğitimde kalite ve niteliği artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Milli Eğitimde fiziksel eksiklerin büyük ölçüde giderildiğinin altını çizen Karadeniz, "Yarım olan ve inşaatı devam eden okullar önümüzdeki yıl büyük ölçüde hizmete alınmış olacak. Ağırlığımızı niteliğin artırılmasına vermekten yanayız." dedi. 

Öğrencilerin tatili en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Yaşar Karadeniz, "Eğitimle ilgili sorunlar tartışılırken, iş dönüp dolaşıp okuduğunu anlama ve yorumlama noktasında düğümleniyor. Bunun da çaresi bellidir. Bol bol okumak. Çocuklarımızın bu tatilde oynarken, gezerken kitap okumalarını ihmal etmemelerini istirham ediyorum." şeklinde konuştu.

Törene, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ile kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.