Örgütlü mücadelenin öncü kadınları İstanbul'da buluştu

Eğitim-Bir-Sen 4. Kadın Buluşması İstanbul'da gerçekleşti.

  • 948
Örgütlü mücadelenin öncü kadınları İstanbul'da buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim-Bir-Sen 4. Kadın Buluşması, Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Milletvekilleri ve Şube Kadın Komisyonları üyelerinin katılımıyla İstanbul’da yapılan buluşmaya ilmiz Kastamonu Eğitim Bir Sen Şubesi Kadın Komisyonu üyeleri Filiz Yazar Avanoğlu, Huriye Keçe, Huriye Ergül Gök ve Sevgi Köstenoğlu katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kastamonu Eğitim Bir Sen Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Filiz Yazar Avanoğlu; Eğitim Bir Sen Kastamonu Şubesi Kadın Komisyonları olarak bundan sonra kadınların sorunlarıyla yakından ilgilenecekleri yeni bir sürece girdiklerini, tüm eğitim camiasıyla da kısa sürede bir araya gelerek kadınlarımızın sıkıntı ve sorunlarıyla bire bir ilgileneceklerini, bu çalışmalarda gönüllü tüm bayanlarında yanlarında olmasını temenni ettiklerini belirterek Eğitim Bir Sen ailesine kadınlara vermiş olduğu bu değerden dolayı teşekkür etti.

Programın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kadınların milletçe elde ettiğimiz başarının en büyük ortağı olduğunu ifade ederek, “Yıllardır milletçe ortaya koyduğumuz iradeyi artık kurumsallaştırmak zorundayız. Vesayetlerin ve medya kartellerinin değil, milletin gerçekten hâkim olduğu bir düzen tesis etmeliyiz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’li kadınların 28 Şubat’ın en soğuk, en karanlık günlerinde ve 15 Temmuz’da meydanlarda destan yazdığını belirterek, “Elleriniz yumruk, dilinizde direniş marşları ve tekbirlerle bin yıl sürecek denilen darbeyi yokluğa mahkûm ettiniz. Tarihi yasağın tarih olmasına vesile olan örgütlü güç olarak tarihe geçtiniz. Bu bereketli mücadeleyle tarihe not düşerek, sarsılmaz inancın, yıkılmaz direncin, inmeyen yumrukların sembolleri olarak, bu ülkenin Rosa Parks’ları, Rachel Corrie’leri oldunuz” şeklinde konuştu.