"Ormancılık ve tabiat turizminde cazibe merkezi olmalıyız"

Ormancılık ve tabiat turizmi paydaşları ihtisaslaşma yol haritası gündemiyle toplandı.

  • 1005
&quotOrmancılık ve tabiat turizminde cazibe merkezi olmalıyız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ormancılık ve doğa turizmi paydaşları “Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Stratejik Yol Haritası” çalışmaları kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve Kastamonu Üniversitesi iş birliğinde bir araya geldi.

Toplantıda ormancılık ve doğa turizmi alanlarında “Üniversitenin Öncelikli Hedefleri, Kritik Başarı Faktörleri ve Stratejik Aksiyonları” konuları değerlendirildi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın yönetim danışmanlığı desteği verdiği “Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Stratejik Yol Haritası” çalışması kapsamında ormancılık ve turizm paydaşlarının katılımıyla online odak grup toplantıları düzenlendi.

Toplantıya KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutay Oktay, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Kastamonu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özgür Yücel Yakar, Kastamonu Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç, akademisyenler, ormancılık ve turizm sektörüyle ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ile danışmanlık firma temsilcileri katıldı.

Toplantılarda “Kastamonu Üniversitesi’nin İhtisaslaşma Gelecek Vizyonu”, “Üniversitenin Öncelikli Hedefleri, Kritik Başarı Faktörleri ve Stratejik Aksiyonları” ile “Genel Değerlendirmeler” başlıkları altında ihtisaslaşma yol haritasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

"Ormancılık ve tabiat turizminde cazibe merkezi olmalıyız"

Toplantıya katılan KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, “Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Stratejik Yol Haritası” oluşturulması kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve Kastamonu Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen ormancılık ve tabiat turizmi odak grup toplantılarının, stratejik yol haritası oluşturulması sürecine katkı sağlayacağını söyledi.

Dr. Genç, üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda tercih edilmesi, ormancılık ve tabiat turizmi alanlarında cazibe merkezi olması için, yetişmiş insan gücünün artırılması gerektiğini kaydetti.

Kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile bilgi seviyesi yüksek ve etkin bir toplantı gerçekleştirildiğine de vurgu yapan Dr. Genç, danışmanlık firması tarafından stratejik yol haritasına katkı sağlayacak bir de rapor hazırlanacağını sözlerine ekledi.

KUZKA tarafından Kastamonu Üniversitesi’ne sağlanacak “Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Stratejik Yol Haritası” yönetim danışmanlığı desteği, ihtisaslaşma vizyonu, hedeflere ulaşmak için uygulanacak stratejiler, birim bazlı performans değerlendirme sistemi ve ihtisaslaşma sürecinin yönetim yapısı ile izleme değerlendirme sisteminin oluşturulmasını kapsıyor.