Otobüs Servislerinde Beklenen Olmadı

Kastamonu'da otobüs firmalarının servis araçlarını kaldırması nedeniyle firma sahipleriyle görüşen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yapılan görüşmeden netice alamadı.

  • 684
Otobüs Servislerinde Beklenen Olmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OTOBÜS FİRMALARIYLA GÖRÜŞEN BAŞKAN BABAŞ, MUTABAKATA VARAMADI

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu’da otobüs firmalarının servis araçlarını kaldırması nedeniyle firma sahipleriyle görüşen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yapılan görüşmeden netice alamadı.

1993 yılından bu yana Kastamonu’da Şehirlerarası Otobüs Firmaları tarafından şehir içine ücretsiz sağlanan servis araçları, otobüs firmalarının aldığı karar doğrultusunda kaldırıldı. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet ve talep nedeniyle firmalarla görüşme kararı alan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, firma sahipleriyle yaptığı görüşmeden bir netice alamadı. Firmalar, yüksek maliyet nedeniyle servis araçlarını kaldırdıklarını belirterek, Kastamonu Belediyesi’nin bu konuda herhangi bir tasarrufunun bulunmadığını ifade ettiler.

Kastamonu’da faaliyet gösteren firma sahipleriyle görüşen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, vatandaşların servis araçlarının yeniden konulması noktasında yoğun talepte bulunduğunu ifade etti. Firmalar adına açıklamada bulunan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Kastamonu Şube Başkanlığı, yüksek maliyet nedeniyle firmaların bir araya gelerek servis araçlarının kaldırılması noktasında ortak karar aldığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Kastamonu Belediyesinin servisleri kaldırmasıyla ilgili bir sorumluluğu yoktur. Bu bizim kendi aramızda aldığımız bir karardır. Bu şimdiye kadar verilen eşantiyon bir hizmetti. Bizim böyle bir hizmet verme zorunluluğumuz yok. Maliyetler arttığı için bu hizmeti kaldırmak zorunda kaldık. Bu uygulama sadece bizim ilimizde kaldırılmadı. Zonguldak, Karabük, Bartın gibi illerde de kaldırıldı, bunun dışında Ankara ve İstanbul’da da servislerin kaldırılması planlanıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda açıklamada bulunda. Yakılan akaryakıtın milli servet olduğunu söyledi. Gerçektende yakılan akaryakıt milli servettir ve israfa yol açıyor. Kastamonu genelinde servislerin yaktığı akaryakıt, 200 bin TL’ye tekabül ediyordu. Bu, yılda 2,5 milyon lira civarında bir ücrete karşılık geliyor. Bu milli servetin israfı demektir”
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, yıllardır firmaların servis hizmetini vatandaşlara alışkanlık haline getirdiğini hatırlatarak, uygulamanın bu kapsamda vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. Başkan Babaş, firmaların özel işletmeler olduğunu ve bu yüzden belediyenin bu noktada herhangi bir yaptırımının olamayacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Bu karar firmaların kendi aldıkları bir karar. Bazıları, bu kararı Belediye almış gibi göstermeye çalışıyor. Biz, servisleri kaldırma kararını firmaların kendilerinin aldığını defalarca belirttik. Bugün de firmalar toplanarak bizi ziyarete geldi ve servisleri kendilerinin kaldırdıklarını belirttiler. Amaçları vatandaşı mağdur etmek değil. Maliyet çok yüksek olduğu için böyle bir uygulamaya gittiler. Artan maliyeti müşteriye yansıtmak istemedikleri için böyle bir uygulamaya geçildi. Biz de, Belediye olarak vatandaşımızın mağdur olmaması için 24 saat servis uygulaması başlattık. Bundan sonra da bu hizmetimiz devam edecek”

Başkan Babaş, vatandaşların mağdur olmaması için Şehirlerarası Otobüs İşletmesinden saat başı özel halk otobüsü servisi koyduklarını ve gece yarısından sonrada nöbet sistemiyle özel halk otobüslerinin çalışacağını sözlerine ekledi.