Özel hastane çalışanları, Başkan Babaş'tan yardım istedi

Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında SGK anlaşması askıya alınan Özel Kastamonu Anadolu Hastanesinin çalışanları, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'tan yardım istedi.

  • 5879
Özel hastane çalışanları, Başkan Babaş'tan yardım istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi hizmet binası önünde aralarında işten çıkarılan bazı çalışanların da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup toplandı. Grup ellerindeki Türk bayrakları ile “Hastanemizin SGK ekranının açılmasını istiyoruz” ve “Biz de bayram yapmak istiyoruz” yazılı pankartlarla slogan attılar. Kastamonu Belediyesi önünde slogan atan grubun yanına gelen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, adalete güvendiklerini belirterek, özellikle hastane çalışanlarının çok fazla mağdur olduklarını bildiklerini söyledi.
Özel Hastaneden hizmet almak isteyen Kastamonu halkının da mağdur edilmemesini isteyen Başkan Babaş, “Biz halkımızın peşindeyiz. Halkımızın da mağdur olmasını da istemiyoruz. Birçokta çalışan kardeşimiz var. Bende sizin gibi bu hastanenin bir an önce açılmasını istiyorum. Belediye başkanı olarak bana düşen görevimi yapmaya devam ediyorum. Hukuka ve adalete hepimiz güveniyoruz. Suçlu olan gerçekten suçluysa cezasını çeksin ama çalışanlarımız ve Kastamonu insanı mağdur edilmesin. Günler geçtikçe gördük ki herkes çöküntü içerisine girdi. Bunu aşmamız lazım. Ben elimden gelen gayreti gösterip açılması için uğraşacağım. Zor bir süreçten geçiyoruz. Devletimize güveniyoruz” dedi.

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi İdari Hizmetler Direktörü Kayhan Yaman da, her türlü darbe girişiminin sonuna kadar karşısında olduklarını kaydetti. FETÖ örgütüyle hiçbir alakalarının olmadığını savunan Yaman, “Hepimizin 7 sülalesi araştırılsa hiçbirimizin bu terör örgütüyle bağlantısı bulunamaz. Biz, hukuka saygılıyız. Ortaklarımızdan birisi hukuk mücadelesi veriyor. Suçluysa cezasını çekecek. Burada hastanenin çalışanlarının ve Kastamonu halkının cezalandırılmaması gerekiyor. Şirketin de kendine göre bir gücü var. Geçtiğimiz hafta işten çıkarmalar başladı. Biz hep beraber ağladık. Ben 60 yaşına yaklaşmış biriyim. Bu bayram benim için en acı bayram olacak. Biz sizden destek istiyoruz. Biz devletimizin yanındayız. Hükümetimizin yanındayız” diye konuştu.

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi bünyesinde 473 kişinin çalıştığını belirten Yaman, “Ailelerimizle beraber biz 2 bin kişiyiz. Bizde 15 Temmuz’da yapılan kalkışmanın karşısındayız. Bu alçak terör örgütüne sempati duyan hiç kimse yok. Bizim 10 yataklı yoğun bakımımız neredeyse bir aydır hasta kabul etmiyor" diye konuştu.

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi ortaklarından işadamı Mahir Altıkulaç ise, “Sayın belediye başkanımız, her zaman bizlerin yanında oldu ve aranacak bütün yerleri aradı. Bayram belki sürpriz olur. Siyasilerin bizim yanımızda olduğuna ben inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Civcioğlu, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmış, bunun üzerine hastanenin SGK anlaşması da askıya alınmıştı.