Polisin 155 SMS Hattı Hizmete Giriyor

Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, 155 polis ihbar hattı gibi 155 SMS ihbar hattının faaliyete geçeceğini duyurdu.

  • 602
Polisin 155 SMS Hattı Hizmete Giriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

POLİSİN ‘155 SMS HATTI’ HİZMETE GİRİYOR

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)

Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, 155 polis ihbar hattı gibi 155 SMS ihbar hattının faaliyete geçeceğini duyurdu. 

Emniyet Müdürü Yoldan, yaptığı yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanlığı vatandaşlara yönelik yurt genelinde polise daha hızlı ve kolay erişimi sağlamak amacıyla bir yenilik yaptığını dile getirdi.

Yoldan, “Polis İmdat Acil Çağrı Merkezimizin teknolojik gelişmelere paralel olarak günümüzde acil çağrı karşılama hizmetinin ötesinde KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi), ihbar otomasyon sistemi, e-ihbar (e posta), coğrafi bilgi sistemini kullanarak, olayları olmadan önleme veya olduktan sonra müdahale esnasında bilgi akışı ve karar desteğinin sağlanmasında, faillerin yakalanarak suç delilleri ile birlikte adli makamlara teslim edilmesinde, vatandaş odaklı olarak hizmetlerimizi aralıksız sürdürmekteyiz” dedi.

155 SMS ihbar hattı 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren hizmete başlayacağını ifade eden Yoldan, şunları kaydetti: “Cep telefonlarının SMS kısmına ihbar ve şikayetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155 göndermek suretiyle ücretsiz olarak mesaj iletilecektir. İlk etapta SMS ihbarlarında interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. SMS’ler hangi konumdan gönderilmiş ise o coğrafi konumdaki ilin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine iletilecektir. Test, deneme içeriği boş bırakılmış, gereksiz veya asılsız SMS gönderilmemesi gerekmektedir. Aksine davranış içinde olanlar için gerekli yasal işlem başlatılacaktır.

Vatandaşlarımızın kullanmış olduğu bazı akıllı telefonlarda acil çağrı özelliğinin olduğu (çalınmaya karşı ve acil durumlar için), kullanıcının haberi olmadan gereksiz acil çağrı SMS gönderimi yapılmaması için telefon menüsünde bulunan ayarların yapılması gereklidir, (sim kart değişiminde, tanımlanan acil çağrı tuşuna sürekli basılması vb. durumlarda telefon mesaj gönderebiliyor). 155 SMS hayata geçmesiyle ilgili en fazla talep engelli vatandaşlarımızdan gelmektedir. Ülkemizde 156 bin 573 işitme, 37 bin 494 dil ve konuşma engelli vatandaşlarımızın bulunduğundan bu proje ile engellerden bir tanesi daha kaldırılacaktır. Vatandaşlarımızın zor bir durumda karşılaşmaları halinde SMS ile ihbar ve şikayette bulunarak polisin kendisine bir SMS kadar yakın olduğunu ve güvenlik hizmetini her koşulda almanın ve değerli birey olmanın öz güvenini yaşayacaktır. 155 SMS hattı da 155 ihbar hattı gibi ücretsiz olacaktır”