PTT'de personel eksikliği

Türkiye Haberleşme, Kağıt ve Basın Yayın Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Kastamonu İl Başkanı Necdet Kutucu basın açıklamasında bulundu.

  • 734
PTT'de personel eksikliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Personel eksikliğinin giderilmesini ve merkezlerin şubeye dönüştürülmemesini dile getiren Kutucu açıklamasında; "2017 Yılı Ekim  ayı içinde Kastamonu PTT’de yaşanan  personel eksikliğine rağmen hizmetlerin özverili bir şekilde siz değerli halkımıza sunulmaya gayret edildiğini kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Gelinen süreçte aradan 4 aya yakın süre geçmesine rağmen personel eksikliği henüz çözüme kavuşturulmamış ve kurum personel temin edilene kadar Kastamonu ilimize bağlı ilçelerimizin yarısını merkez düzeyinden şube düzeyine indirerek personel kadrosundan tasarrufa gitmeyi yeğlemiştir.

Ancak; İlimizdeki bu küçülme politikası sendikamız tarafından kabul edilebilir bir durum değildir. PTT hizmetlerimizin halkımıza daha sağlıklı, kaliteli bir şekilde sunulması için personel eksikliğinin biran evvel  giderilerek, tüm ilçelerde faaliyet yürüten PTT merkezlerimizin merkez statüsünün korunması ve hizmetlerin daha etkin olarak halkımıza sunulması talebimizdir.

Ayrıca, 2017 yılında son aşamaya gelen 2’inci personel alımlarında yaşanan sorunun çözüldüğü bu gün itibariyle de İlimize ataması yapılan 6 dağıtıcı ve 5 gişe görevlisinin  görevine başlayacağı bilgileri PTT Genel Müdürlüğümüzün www.ptt.gov.tr  web sayfasındaki duyurudan anlaşılmaktadır. Bu durum Kastamonu PTT çalışanları için sevindirici bir haber olmakla birlikte, yeterli değildir.

2017 yılında 3’üncü alımda Kastamonu iline alımı düşünülen ve açıktan ataması gerçekleşmeyen diğer personelinde alımlarının en kısa sürede gerçekleştirilmesi, PTT çalışanlarının fazla iş yükünden kurtarılarak gerekli norm ve kriterlere göre hizmetlerini yürütmeleri, zorunluluk nedeniyle yapılan 3 kişilik görevin 1 kişiye yaptırılmaması, bir personelin iki ilçede birden görevlendirmemesi, geçici görevlendirmelerin asgari seviyeye düşürülerek, Başbakanlık Genelgelerine uyulması, kurumumuzun ekonomik kaybının önüne geçilmesi ve çalışma barışının tesis edilmesi, taleplerimiz arasındadır.

Son olarak çalışanların yasal haklarının korunarak, Kastamonu halkına sağlıklı hizmet sunabilmek için en kısa zamanda şubeye dönüştürülen merkezlerin eski haline merkez statüsüne kavuşturulması ve ilimizde yaşanan personel eksikliğin bir an evvel giderilmesi, PTT’de karar alıcı mercide bulunan yöneticilerimizden talebimizdir."