Sahipsiz köpek ölümleri hakkında açıklama yapıldı

Kastamonu Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman sahipsiz köpek ölümleri hakkında basın açıklamasında bulundu.

  • 781
Sahipsiz köpek ölümleri hakkında açıklama yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaman; "28.12.2016 tarihinde sosyal medyada (Facebook) bazı kullanıcılar tarafından ve hürriyet.com.tr facebook video paylaşım sitesinde saat 13.09’da yüklenen video haberinde yer alan ‘’Kastamonu İlinde 9 adet köpeğin zehirlenerek boş bir araziye bırakılması’’ olayı ile ilgili yapılan paylaşımlar incelendiğinde, söz konusu olayın 17 Aralık 2015 tarihinde Devrekâni İlçesi Sarıyonca Köyünde meydana geldiği anlaşılmıştır.

17 Aralık 2015 tarihinde Devrekâni İlçesi Sarıyonca Köyü'nde yaşanan köpek ölümleri olayında; akşam saatlerinde katı atık bertaraf tesisi yakınında telef olan köpekleri gören bir kişinin belediyeyi arayarak haber vermesi üzerine Devrekâni Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince gidilen bölgede 9 köpeğin ölüsüyle karşılaşılmış,  köpeklerin yanında bulunan 3 canlı yavru köpek koruma altına alınmış, ölen köpeklerden numuneler alınarak ölüm sebebinin araştırılması amacıyla Ankara’da bulunan Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderilmiştir.

Gönderilen numuneler üzerinde Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yapılan analizlerde ise ölüm sebebi tespit edilememiştir.

Sonuç itibarıyla, sosyal medyada yapılan paylaşımlardaki köpek ölümleri 17 Aralık 2015 tarihinde yaşanmış olup, söz konusu ölümler güncel olarak gösterilmiştir. Ayrıca İl/İlçe Müdürlüklerimize köpek ölümleri ile ilgili ulaşan herhangi yazılı veya sözlü bildirim de an itibarıyla bulunmamaktadır."