Şapka ve Kıyafet İnkılabı kutlamaları başladı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kastamonu'ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 90. yıldönümü kutlamaları coşkulu kortej yürüyüşle başladı.

  • 1340
Şapka ve Kıyafet İnkılabı kutlamaları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile bilinen ünlü tiyatro sanatçısı Yalçın Mıhçı’nın halkı selamlaması vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kastamonu’ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılâbı’nın 90. yıldönümü kutlama törenleri dün düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı.

Yürüyüşe Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortej yürüyüşü Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk konulmasının ardından son erdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e benzemenin Allah’ta verilmiş en büyük lütuf olduğunu vurgulayan besteci, yorumcu, yazar ve Türkçe’nin Diriliş Hareketi’nin Kurucusu Yalçın Mıhçı, Kubilay filmi ile Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığını söyledi.

“90 YIL ÖNCE YANAN IŞIK YÜZYILLAR GEÇSE DE SÖNMEYECEK”

Atatürk’ün yüzde değil gözde olduğunu kaydeden Yalçın Mıhçı, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk gözle görülen özdedir. Vatanın bir karış toprağına sahip çıkmak için canını verebilecek herkes Atatürk’e benzer. Kastamonu’da bulunmaktan, bu ortamda yer almaktan çok mutluyum. Burada bulunan kalabalık Atatürk’ün 90 yıl önce yaktığı ışığının devamıdır. Bu ışık yüzyıllar geçse de sönmeyecek bir ışıktır.” dedi.

Atatürk’ün Şapka Devrimi’ni Kastamonu’da gerçekleştirmesinin ayrı bir önemi olduğunu belirten Mıhçı, “Mustafa Kemal Atatürk’ü Cumhurbaşkanlığı döneminde Çankaya Köşkü’nde bütün şehirlerden gelen insanlarla beraber kutlama yapılmıştır. Atatürk’ün, Kastamonuluların geldiğini duyunca hemen onlar ile görüşmek istemiştir. Atatürk, Kastamonulular ile samimi bir görüşme gerçekleştirerek Kastamonu’ya geleceğini beyan etmiştir. Atatürk Kastamonulular ile yaptığı görüşmenin ardından yaverine verdiği emir ile Şapka Devrimini Kastamonu’da gerçekleştireceğini söylemiştir. Atatürk, Kastamonu’ya daha önce hiç gitmemiştir. Bundan dolayı halk beni ilk defa nasıl görürse o şekilde kabul eder diyerekten şapkayı da Kastamonu’da tanıtacağını belirtmiştir. Kastamonu insanının cengâver ve asker ruhlu olduğunu beyan etmiştir Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bundan dolayı Kastamonuluların Şapka Devrimini kabul edeceklerdir demiştir.” diye konuştu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kastamonu’ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılâbı’nın 90. yıldönümü kutlama törenleri 30 Ağustos tarihine kadar farklı etkinliklerle devam edecek.

şapka ve kıyafet inkılabı