Seydiler'de ilçe kütüphanesi açıldı

İlçe merkezinde uzun yıllardır atıl halde bulunan kütüphane, yeniden dizayn ve restore edilerek vatandaşların hizmetine girdi.

  • 1926
Seydiler'de ilçe kütüphanesi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydiler Şehit Şerife Bacı İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılışı Kastamonu Valisi Sayın Avni Çakır tarafından yapıldı.

Kastamonu Valisi Sayın Avni Çakır konuşmasında, başarının kaynağının bilgi olduğunu bireyin en önemli öğrenme şeklinin ise okumak olduğunu ifade etti. Bilgi çağını yakalamanın okuyan, araştıran, düşünen, çalışkan, üretken, bilişim teknolojisi kullanma becerisi gelişmiş bireylerle mümkün olacağını, okuyan toplumun güçlü toplum, gelişmiş toplum olduğunu, kütüphanelerin gelişmişliğinin göstergesi olduğunu belirterek Halk Kütüphanesinin ilçeye kazandırılması için verdiği desteklerden dolayı İlçe Kaymakamı Muhammet İkis’e, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan’a ve Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Kaplan’a teşekkür etti.

Yerel yönetim olarak, eğitim, kültür ve sanatsal faaliyetlere her zaman destek olduklarını ve olmaya da devam ettiklerini belirten Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan; “Uzun yıllardır atıl halde bulunan kütüphanemizin yeniden modernize ve dizayn edilmesindeki desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamlığımıza, Kastamonu İl Kültür Turizm Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyorum. İlçemiz gençlerinin hatta yetişkinlerin de ziyaret edebileceği kütüphanemizde, 4 bine yakın kitap, çocuk ve yetişkin bölümleri ile internet erişim merkezi bulunuyor. Yıl içerisinde 8 bin 500 kitaba ulaşması hedefleniliyor” dedi.

Açılışa Seydiler İlçe Kaymakamı Muhammet İkis, Kastamonu İl Kültür Turizm Müdürü Ziver Kaplan, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amir V. Daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşları katıldı.

Kütüphanenin açılışını yapan Vali Avni Çakır öğrencilerle birlikte kütüphaneyi dolaşarak, Seydiler Şehit Şerife Bacı İlçe Halk Kütüphanesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.