SGK İl Müdürlüğü, Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Kastamonu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından esnaf odaları, milli eğitim il ve ilçe müdürlükleri ile il ve ilçe belediye başkanlıkları ve muhasebecilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

  • 518
SGK İl Müdürlüğü, Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ, BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ

(İHA) - Kastamonu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından esnaf odaları, milli eğitim il ve ilçe müdürlükleri ile il ve ilçe belediye başkanlıkları ve muhasebecilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan SGK İl Müdür Yardımcısı Oktay Öztanç, “Sosyal Güvenlik Kurumunun ülke nüfusunun tamamına hizmet veriyor. Hizmet alanında meydana gelen değişiklikler ve yeni düzenlemelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve gerekli bilgilendirmeleri yapmak amacıyla bu toplantıları düzenliyoruz. Sosyal Güvenlik Reformu sayesinde Genel Sağlık Sigortasından emeklilik sistemine kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapıldı” dedi.

Sosyal güvenlik açıklarının giderek büyümesi ve kayıt dışılığın devam etmesi durumunda devlet bütçesindeki açığında büyümeye devam edeceğini belirten Öztanç, toplumun bütün kesimlerinin kayıt dışı istihdam konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra katılımcılara, işveren mevzuatındaki değişiklikler ve teşvik uygulamaları, Ek-6 ticari taksi dolmuş ve benzeri nitelikteki şehir içi toplu taşıma araçlarında kısmi süreli çalışanların sigortalılıkları, Genel Sağlık Sigortası İşlemleri, Kayıtdışı İstihdamla Mücadele, Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı ve 4/B sigortalıların tescili ve tevkifat kesintileri konularında detaylı bilgiler verildi.