Tahsin Babaş, Çalışmaları Yerinde İnceledi

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye Başkan Yardımcıları ve Kastamonu Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte belediyenin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi.

  • 577
Tahsin Babaş, Çalışmaları Yerinde İnceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tahsin Babaş, ilk olarak Kastamonu Belediyesi tarafından TAŞIKO üzerinde kamyon ve TIR’lar için yaptırılan garajı ziyaret etti.

Garajın misafir araçlar ve Kastamonu’daki araçlar için dizayn edildiğini söyleyen Tahsin Babaş, garajın kapısının kilitli olduğunu ve bir nöbetçi görevlendirilerek, garajın son derece güvenli bir yer haline geleceğini söyledi. Ayrıca Tahsin Babaş, asfaltlama çalışmaları esnasında yollardan ve kaldırımlardan çıkan parkeleri de değerlendirerek, bu parkelerin garajda kullanılacağını söyledi.


“YENİ SANAYİ SİTESİ İÇİN ALAN BELİRLENDİ”
Ardından Doğu Çevre Yolunda yapılması planlanan modern Asri Mezarlık projesini Belediye Meclis Üyelerine ve Başkan Yardımcılarına gezdiren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Aynı zamanda Doğu Çevre Yolunda hazineye ait arazi bulunuyor. Yaklaşık 2 bin 700 hektarlık bu alan, Kastamonu Belediyemizin müracaatı sonrası Belediye Mücavir alan içerisine alındı. Şu anda Kastamonu’da bütün inşaat firmaları hafriyatlarını yapılacak olan yeni sanayi sitesinin bulunduğu bölgeye döküyor. Burası doldurularak yol kotuna kadar çıkarılacak. Yeni sanayi sitesi için yaklaşık bin 200 hektarlık bir alan kullanılacak. Yeni sanayi sitesi için yer sorununu ve dolgusunu hallettikten sonra binaların yapımının çok fazla süreceğini zannetmiyoruz. Binalar, hızlı bir şekilde tamamlanır. Binalar tamamlandıktan sonra küçük ve eski sanayi siteleri buraya taşınacak. Sanayi sitelerinin bulunduğu bölgeye ayrı projeler düşünüyoruz” dedi.

Daha sonra Harikalar Diyarı ve Çocuk Trafik Eğitim Parkını da ziyaret eden Tahsin Babaş, “Kuzeykent Mahallesinde yer alan Karting Pisti yıkıldı. Buranın yerine yeni bir proje hazırlıyoruz. İnşallah burası da çok güzel bir projeyle şehrimize kazandırılacak. Ayrıca Harikalar Diyarı, ailelerimizin ziyaret edebileceği ve çocuklarıyla gezebileceği çok nadir yerlerden birisi oldu. Ailelerimiz buralarda vakit geçirirken çocuklarda, trafik eğitim parkında trafik kurallarını ve çizgi film kahramanlarını yakından tanıma imkanı bulacak. Harikalar Diyarı ve Çocuk Trafik Eğitim Parkı tamamlandı, sadece ışıklandırması ve birkaç küçük eksiklikleri kaldı” diye konuştu.

Harikalar Diyarı’nın yanı başında büyük bir alana otopark oluşturulduğunu ifade eden Tahsin Babaş, “Bu alan üzerine acil durumlarda helikopterde inebilecek. Otopark yaparken önümüzdeki yıllarda düşünülerek planlandı. Herhangi olası bir acil durumda otopark alanına helikopter inebilecek. Ayrıca burası otopark olarak ta ailelerimiz tarafından kullanılabilecek” şeklinde konuştu.


“SEYRAHGAN TEPESİ, NEZİH BİR YER HALİNE GELECEK”
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Seyrahgan Tepesi, Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesini birbirine bağlayan teleferik projesinin yakın zamanda hayata geçirileceğini belirtti.
Projenin detayları hakkında bilgilendirme yapan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Kalesini, Saat Kulesini ve Seyrangah Tepesini birbirine bağlayacak olan teleferik hattının önümüzdeki yılın sonuna tamamlanmasını öngördüklerini ifade ederek, bunun için yaklaşık 9 milyon TL bütçe ayırdıklarını ve bu bütçenin de bir belediye olarak ciddi sayılabilecek bir yatırım olduğunu söyledi.

Vizyon dedikleri Seyrangah Tepesi, Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesi ile bunları birbirine bağlayan 1 kilometrelik teleferik hattının yapımına başladıklarını aktaran Tahsin Babaş, “Seyrangah Tepesinde, sadece yöresel ürünlerin satılacağı, ilçelerin tanıtılacağı ahşap binalar olacak. Binaların hepsini ahşap üzerine dizayn edeceğiz. Seyrahgah Tepesinde de bin 200 metrekare bir restoran olacak. Restoranın yanına bazı peyzaj düzenlemesi yapacağız. Yani Seyrangah Tepesi, tamamen turizm alanına dönüşecek. Buralar tamamen yaşam alanı haline gelecek. Seyrangah Tepesi’nin olduğu bölgeye de teleferik projesinin bir ayağı yapılacak. Nezih ve ferah bir ortam olacak. Vatandaşımız, kendisine gelen misafirlere burada yemek yedirebilmek için sıraya girecek” ifadelerini kullandı.

Her aşaması en ince ayrıntılarına kadar düşünülmüş ve Kastamonu Kalesine gelen misafirlerin, her türlü ihtiyaçlarını görebileceği projenin ihalesine çıkıldığını hatırlatan Tahsin Babaş, şunları söyledi: “Ayrıca Kaleden, Saat Kulesine geçerek burada da vakit geçirebilecek, kafeteryada misafirleriyle sohbet edebilecekler. Seyrangah Tepesi’nden Saat Kulesine yapılacak olan teleferiğin uzunluğu 1 kilometre olacak. Bu yüzden 1000 metrelik bir teleferik hattı yapıyoruz. Ayrıca Saat Kulesine gelen bir kişi, teleferik hattını kullanarak Seyrangah Tepesine gelebilecek ve burada vakit geçirebilecek. Ayrıca Seyrangah Tepesi’nden de golf araçlarıyla Kastamonu Kalesine çıkabilecek”

Seyrangah Tepesi projesinin 1 yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini anlatan Tahsin Babaş, teleferik hattı da dahil Kastamonu Kalesi, Saat Kulesi ve Seyrangah Tepesi projelerinin önümüzdeki yılın sonuna kadar bitirileceğini kaydetti.


TURHAN TOPÇUOĞLU ŞEHİR PARKI’NDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Kastamonu Belediyesi tarafından yaklaşık 20 yıldır yapımı planlanan fakat ancak geçtiğimiz aylarda ihale gerçekleştirilebilin Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı’nda çalışmaların hızla sürdürüldüğünü aktaran Belediye Başkanı Babaş, şunları kaydetti: “Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı projesi, yaklaşık 23 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulu bir projedir. Kışla Parkı civarını hazırladığımız bu proje ile marka haline döndüreceğiz. Projede en önemli olan kısım ise, parkın alt kısmında 200 araçlık otopark olacak. Parkın üzerinde 4 tane bina yapılacak. Bu binalar, yeme ve içme üniteleri olacak. Parkın alt kısmında çok amaçlı salon olacak. Otoparkımız iki katlı olacak. Yer altı otoparkında, iki ayrı noktadan asansörle çıkış olacak. Ana cadde üzerinde Kışla Pakından Cevizli Parka kadar olan bölgedeki parklanmayı ciddi manada kaldırmış olacak. Yani Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı bittiği zaman ana cadde üzerinde Kışla Parkı ile Cevizli Park arasındaki parklanma tamamen ortadan kalkacak. Buradaki araçlar, otoparka yönlendirilecek. Aynıca yapılacak binalarda, kültür ve sosyal faaliyetlerde kullanabileceğimiz yerler olacak”

5 PROJENİN İHALE BEDELİ 14 MİLYON TL
Daha önceden uygulamaya hazır hale getirilen projelerin yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Babaş, şöyle konuştu: “Bu projeler arasında Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı, Harikalar Diyarı, Çocuk Trafik Eğitim Parkı ve Kuzeykent Kapalı Pazaryeri’ne ait Giyim Pazarı ile Balık Pazarı yer alıyor”

Seçim öncesinde vaat ettikleri her projenin arkasında olduklarını ve laf yerine proje ürettiklerine işaret eden Tahsin Babaş, şöyle devam etti: “Allah izin verdiği sürece Kastamonu’muza daha güzel hizmetler ve yatırımlar kazandırılması için mücadele edeceğiz. Sadece Şehir Parkı projesinin maliyeti 7 milyon liradır, diğer projelerin de toplam maliyetleri 7 milyon liradır. Yani bu projelerimizi hayata geçirdiğimizde toplam maliyeti 14 milyon lira olan yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah bu projelerimizle birlikte daha güzel günler şehrimizi bekliyor”

Şehir Parkı ziyaretinin ardından Kışla Parkı’nda restorasyon çalışmaları devam eden restoran ve kafeteryayı da ziyaret eden Tahsin Babaş, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Tahsin Babaş, Kışla Parkı içerisindeki kafeteryanın Kastamonu Belediyesine ait olduğunu ve yüklenici bir firmaya işletme karşılığında devrildiğini söyleyerek, şöyle devam etti: “Hem restoran hem de kafeterya olacak. Her şeyi ile planlandı ve vatandaşların gelip oturabilecekleri nezih bir ortam haline getirildi. Restorasyon çalışmalarında bir ağıcımız, projenin içerisinde kaldı. Ama biz, bu ağacı kesmek yerine çevresine süsleme yaparak projeye dahil ettik. Bununla birlikte Ataç Kent’te yol yapım çalışmaları esnasında üç tane ağaç, kökünden çıkartılarak tüpe kondu ve bu şekilde başka bir bölgeye dikilecek. Biz, bu konulara büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bizim işimiz yıkmak değil, tam aksine yapmaktır”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)