Teröre Tepki İçin Eğlence Mekanını Kapattı

Kastamonu'da bir kafe sahibi, artan terör saldırılarının ardından eğlence ve müzik yayını yapmama kararı aldı.

  • 1012
Teröre Tepki İçin Eğlence Mekanını Kapattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dağlıca’da 16 asker ile Iğdır’da 14 polisin şehit olmasından sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da teröre tepki artarak devam ediyor. Muğla’da önceki gün eğlence mekan sahiplerinin aldığı karar ile 3 gün boyunca kapatılmasına benzer bir uygulamayı Kastamonulu bir işletme sahibi de yaptı. Yalçın Yıldırım, kafede eğlence ve müzik yayını yapmama kararı aldı.

Yalçın Yıldırım’ın başlattığı uygulamaya vatandaşlar da destek vererek, “Ulusal olarak büyük üzüntümüzün olduğu bir dönemde alınan kararı destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yaşanan zor günlerin son bulmasını ümit ettiğini ifade eden Yalçın Yıldırım, “Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bekası için görev yapan emniyet güçlerimiz hemen hemen her gün hain pusularda şehit edilirken bizim burada eğlence yapmamızın bir anlamı yok. Resmi olarak ilan edilmese de biz ulusal yas ilan ettik ve işletmemizdeki eğlence bölümünü kapattık. Acımız çok büyük” dedi.

“HERKESİ AYNI DUYARLILIĞA DAVET EDİYORUM”
Kendi işletmesinde gösterdiği duyarlılığın aslında olması gereken bir eylem olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Astığım afişi dikkat çekmek veya gösteriş olsun diye asmadım. Zaten olması gereken bir durum diye düşünüyorum. Şunu itiraf etmeliyim ki bu duyarlılığı kimi zaman göremiyorum. Televizyonların haber kanallarında şehit cenazelerini izliyoruz. 45 saniye üzülüyoruz, dövünüyoruz sonrasında ise yaşananları unutuyoruz. Yine hiçbir şey olmamış gibi eğlencemize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yaşanan terör olayları bir insanın vicdanını nasıl acıtıyorsa insanların duyarsızlığı da aynı derecede acıtıyor” diye konuştu.

“ŞEHİTLER DİYARI KASTAMONU’YU TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATALIM”
“Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan ve her geçen gün daha da tehlikeli boyutlara ulaşan terör saldırılarından hayatlarını kaybeden polis ve askerlerimize Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun” diyen Yıldırım, “Hem kafemizi hem de öğrenci yurdumuzun olduğu bölümü Atatürk ve Türk Bayrakları ile donattık. İnsanlarımızın biraz duyarsızlaştığını düşünüyorum. Yaşanan bu hain saldırılar sonrasında Kastamonu’da tüm evlerin ve iş yerlerinin al bayraklarla donatılmasını beklerdim. Çay boyuna baktığınız zaman bu tabloyu daha net görüyorsunuz. Şehitler Diyarı Kastamonu’nun evinin, iş yerlerinin camları Türk Bayrakları ile donatılmalıdır. Özellikle bu dönemlerde daha fazla kenetlenmezsek, dirliğimize, birliğimize, marşımıza, bayrağımıza sahip çıkmazsak ne zaman çıkacağız? Taşkınlık yapmadan ama tepkimizi de ortaya koyarak terörü lanetlememiz ve yaşananlara artık ‘dur’ dememiz gerekiyor” şeklinde konuştu. 

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)