Teşekkürler Boyacıoğlu

Metin ve Mesut Boyacıoğlu'ndan KGC Basın Müzesi'ne gazete ve fotoğraf makinesi bağışı.

  • 880
Teşekkürler Boyacıoğlu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsimleri özellikle son dönem de birçok eser bağışı haberleriyle öne çıkan Metin ve Mesut Boyacıoğlu, son olarak Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Basın Müzesi'ne bağışta bulundular.

Kastamonu eşrafından, Pendik İlçe Özel İdaresi Müdürlüğü'nden emekli hemşerimiz Metin Boyacıoğlu ve İnşaat Mühendisi hemşerimiz Mehmet Mesut Boyacıoğlu, KGC'ye 1900'lü yılların hemen başına ait çok sayıda gazete ve fotoğraf makinesi bağışladı.

Metin ve Mesut Boyacıoğlu, KGC'nin yeni hizmet binasını ziyaret ettiler. KGC Başkanı Erkan Yılmaz, Genel Sekreter Sabahattin Büyükoral ve Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Muhziroğlu ile biraraya gelen Metin ve Mesut Boyacıoğlu, Kastamonulu olduklarını hatırlattılar ve Kastamonulu olmakla iftihar ettiklerinin altını çizdiler. KGC'nin yeni hizmet binasının birçok kente örnek gösterilebilecek güzelliğe sahip olduğunu belirten Metin ve Mesut Boyacıoğlu, kendilerinin de Kastamonu basınına katkıda bulunmak amacıyla Basın Müzesi'ne eski tarihli gazete ve fotoğraf makinesini bağışlamak istediklerini dile getirdiler.

Mesut Boyacıoğlu: “Annem, rahmetli Mihrimah Boyacıoğlu’nun babasının babası, Bayrami Dergahı Şeyhi Ahmet Ziyaeddin Uluoğlu olup, bu zat İstiklal Savaşı yıllarında en önemli sivil savunma örgütü olan ve cephe gerisindeki takviye ve lojistiği sağlayan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Kastamonu Şubesi Başkanlığını senelerce yürüten ve Atatürk’ün de takdirlerini kazanmış bir din ve dünya insanıydı. 21 Nisan 1946’da vefat eden Şeyh Ziya Efendi de Milli Mücadele’deki gayretleri dolayısıyla Beyaz Kordelalı İstiklal Madalyası ile talfit edilmişti. Babamın babası Hacı İsmail Boyacıoğlu ve onun babası Hafız Sadık Efendi’den gelen Osmanlıca ve eski yazıya vukfu dolayısıyla babamdan kalan kitaplar, büromda eski yazı ve Osmanlıca bilmememden dolayı âtıl vaziyette bekler oldu. Atalarımın vasiyetinin Kastamonu’da tutulması ve umumi hizmete verebilmesi açısından gazeteleri ve fotoğraf makinemizi bağışlıyoruz. İlimizdeki saygıdeğer ailelerin de atıl bekleyen bu tür eserleri varsa, bu yolu izlemelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Metin Boyacıoğlu ise: “Bağışladığımız eserler ne yazık ki az ancak manevi değerleri büyük. Kastamonu’da bulunan hayır severlerin tozlu raflarında duran eserlerini Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'ne bağışlamalarını istiyorum. Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasının düzenlenmesinde başta KGC Başkanı Erkan Yılmaz ve çalışma arkadaşlarına minnet duygularımı sunuyorum” dedi.

KGC Başkanı Yılmaz ise: “Kendilerine şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Temennimiz bu duyarlılığın kurum, kuruluş, meslektaşlarımız ve halkımız tarafından devam ettirilmesidir” dedi.

HABER MERKEZİ