Ticaret Borsasında 'Organik Tarım' konferansı

Berrin Ertürk, Kastamonu'da 'Organik Tarımı Teşvik' konulu konferans verdi.

  • 659
Ticaret Borsasında 'Organik Tarım' konferansı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sakarya’da 2000 yılından sonra başladığı organik tarım ürünleri üretimini her geçen yıl çeşitlendirerek artıran ve 10 yılda bu alanda bölgenin en büyük üreticisi konumuna gelen Berrin Ertürk, Kastamonu’da “Organik Tarımı Teşvik” konulu konferans verdi.

Kastamonu Ticaret Borsası’nda düzenlenen konferansta konuşmacı olarak katılan Jade Tarım İşletmesi Kurucusu ve sahibi Berrin Ertürk, Sakarya’nın Maksudiye köyünde babasına ait, 200 dönüm arazide organik tarım yapmaya başladığını belirterek, “Aynı zamanda doğa özlemini de bu şekilde gideriyorum” dedi.

Organik tarımla ilgili üreticilere bilgiler veren Ertürk, “Uzun yıllar şehir hayatı yaşadıktan sonra babama ait topraklarda organik tarım yapmaya karar verdim. 10 yılda bölgenin en büyük üreticisi konumuna ulaştık. Jade Tarım ismi ile Sakarya’nın Söğütlü ilçesinde üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz organik tarım ürünlerini ise İstanbul pazarına sunuyoruz” diye konuştu.

“DEVLET ORGANİK TARIMI TEŞVİK İÇİN DESTEK VERİYOR”

2000 yılından sonra başladığı organik tarım ürünleri üretimini her geçen yıl çeşitlendirerek artırdığını belirten Ertürk, şunları kaydetti: “Meyve üretiminde yıllık 60 tona kadar ulaştık ancak pazarlama konusunda önemli sıkıntılar yaşadık. Bundan dolayı sebze üretimine yoğunlaştık. Toprağa müdahale yaparken ekolojik dengeyi korumaya dikkat ediyoruz. Tek çeşit ürün ekmek ve kimyasal gübre kullanımı gibi pek çok faktör ekolojik sistemi bozduğu için biz ilaçlamalarımızı bile bitkilerden elde ettiğimiz naturel ilaçlarla yapıyoruz. Devlet organik tarımla uğraşanları teşvik etmek amacıyla, doğrudan gelir desteği sağlıyor. Bizlerin yaptığı tarımın, organik olup olmadığını anlamak amacıyla, Tarım Bakanlığı’nın denetlediği sertifika kuruluşları organik tarımla uğraşan tüm üreticileri takip ediyor ve sertifika ile belgeliyor. Biz de bunlardan biriyiz ve sertifikalı üretim yapıyoruz”