Toplum Sağlığı Merkezi'nde son aşamaya gelindi

Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerine söz verdiği aile sağlığı hekimliği ve toplum sağlığı merkezinin yapımında sona gelindi.

  • 2214
Toplum Sağlığı Merkezi'nde son aşamaya gelindi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri sağlık tesisine kavuşuyor. Yaklaşık 12 bin kişinin yaşadığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri aile hekimliği hizmetini uzak bölgelerdeki aile sağlı merkezinden almalarından dolayı mahallelerine sağlık tesisi yapılması talep etmişlerdi. Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bu talebi karşılayacağının sözünü vermiş ve geçtiğimiz aylarda da Fen işleri Müdürlüğü tarafından aile sağlı hekimliği ve toplum sağlığı merkezinin yapımı başlatılmıştı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu kaba inşaatı tamamlanan ve ince işlerinin ise bitme aşamasına geldiği Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

“AİLE HEKİMLİĞİ MERKEZİ OLMAYAN MAHALLE KALMAYACAK”
Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortak çalışma yaparak Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’ni hayata geçireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, aynı modernlikte sağlık merkezini Candaroğlulları Mahallesi’ne de yapmayı planladıklarını söyledi. Aile sağlığı merkezinin mahalle sakinlerine hayırlı olmasını dileyen Başkan Babaş, çevre düzenlemesini tamamladıktan sonra sağlık merkezini, bir kaç hafta içerisinde hizmete gireceğini belirtti.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu ise Sağlık Bakanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne 3 aile hekiminin atamasının yapıldığını kaydederek:

“EN GEÇ 2018 YILINDA YENİ YERİMİZE TAŞINMIŞ OLACAĞIZ”
“Belediyemizin desteği ile yapılan Aile Hekimliği Merkezi’nin bakanlığımızdan onayı çıktı. Kısa zaman dilimi içerisinde burayı hizmete açarak vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti gidereceğiz. Bundan sonra aile hekimliğinin bulunmadığı mahallelerde de aile hekimlikleri açmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca Şerife Bacı Hastanesi’nin arka kısmına yapılması düşünülen yeni Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ilgili projemiz devam ediyor. Bunun da bakanlığımızdan onayı çıktı. Yatırım programımızdan da çıkacak. Şu anda herhangi bir aksilik bulunmuyor. Yeni binamız 3 bin 500 metrekare alana kurulacak ve içinde modern bir laboratuar yer alacak. Şu anda kirada olan binalarımız da yeni yerine taşınacak. İnşaat ihalesi yapım aşamasında bulunuyor. İnşallah en geç 2018 yılında yeni yerimize taşınmış olacağız.”

Kazım BOLAT