Tosya'da Muhtarlar Günü kutlandı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

  • 413
Tosya'da Muhtarlar Günü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu.

Hacıpir Mahallesi Muhtarı Mehmet Erzayın, yaptığı konuşmada, muhtarın, vatandaşlarla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördüğünü belirterek, "Muhtarlık, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikardır." dedi.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ise "Son yıllarda, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı vizyon doğrultusunda, Türk demokrasi tarihimizin çekirdeği olan muhtarlık müessesesi yeniden hatırlanır oldu ve önem kazandı. 2015 yılından beri, 19 Ekim'i Muhtarlar Günü olarak kutluyoruz. Muhtarlar seçimle iş başına gelen milletin doğrudan şahsına güven duyduğu, onların bu güvenine mazhar olarak iş başına getirilen çok önemli bir müessesedir. Bu vesileyle ilçemizde görev yapmakta olan mahalle ve köy muhtarlarımız başta olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında vatan ve millet için mesai harcayan bütün muhtarlarımızın bu güzel gününü kutluyorum." diye konuştu.

Törene, Tosya Belediye Başkan Vekili Orhan Cığa, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgün Yapağı, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, protokol üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ile öğrenciler katıldı.