Tosya'da öğrenciler fidan dikti

Tosya ilçesinde öğrenciler, okul çevresine fidan dikti.

  • 621
Tosya'da öğrenciler fidan dikti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü ve Tosya Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevreye ve doğaya duyarlı bir geleceğin inşası, çocuklara erken yaşlarda aşılanacak ağaç ve orman sevgisiyle mümkün olacağını söyledi.

Türkiye genelinde ağaçların en iyi ve en nitelikli şekilde Tosya'da işlendiğini belirten Kaymakam Pişkin, şunları kaydetti:

"Haliyle ağaçların işlendiği ilçede, işlendiği kadar da üretimin olması, sadece işlenme noktasında yada kullanım noktasında değil üretim noktasında da hatırı sayılır bir yerde olması hepimiz için mutluluk vesilesi olur, gurur verilesi olur. Bu anlamda Tosya Orman İşletme Müdürlüğümüz güzel çalışmalar yapıyor. Kendilerini tebrik ediyorum. Önemli olan çocuklara ağaç sevgisini aşılamaktır. Çünkü geleceğimiz onlara emanet. Yeni yetişen nesilde ağaç sevgisi ne kadar iyi oturursa, geleceğimiz de o kadar huzurlu ve aydınlık olur."

Tosya Orman İşlet Müdürü Alparslan Kadı ise, çocukların ormanı ve yeşilliği unutmaması amacıyla bu tür etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Kaymakam Deniz Pişkin, daha sonra, öğrencilerle birlikte okul çevresine öğrenci sayısı kadar çam fidanı dikti.

Etkinliğe, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, Tosya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgün Yapağı, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.