Tosya'da okuma yazma seferberliği

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, "Okuma Yazma Seferberliği" standında incelemelerde bulundu.

  • 569
Tosya'da okuma yazma seferberliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Meydanı'nda Tosya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından kurulan okuma yazma seferberliği standında incelemelerde bulunan Kaymakam Deniz Pişkin, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu'dan bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Pişkin, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan, "Okuma Yazma Seferberliği" çalışmalarının ülke genelinde olduğu gibi Tosya'da da tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Şubat ayı içerisinde Tosya genelinde tespit edilecek olan okuma yazma bilmeyenler için en geç 5 Mart tarihine kadar okuma yazma kursları açılacağını belirten Pişkin, şunları kaydetti:

"Bu amaçla kurulan stant ile radyo, belediye, yerel gazete duyuruları ve 5 bin 300 öğrenciye verilen tarama formları ile okuma yazma bilmeyenlerin tespiti yapılıyor. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı bu kurslara katılma noktasında teşvik edici olması niyetiyle kursiyerlerin arasından kura ile belirlenecek 5 kişi umreye gönderilecek. 10 kişi çeyrek altın, 20 kişi mutfak ve ev aletleri, 45 kişi Bursa gezisi, 45 kişi İstanbul gezisi ve 75 kişi de 100 liralık alışveriş çekiyle ödüllendirecek."